Двох українських моряків звільнили з полону піратів, – Клімкін


Двох українських моряків-членів екіпажів суден ARK TZE та ANUKET AMBER звільнили з піратського полону і вони вже повертаються додому.

Дипломат зауважив, що ці моряки стали останніми звільненими з загального числа полонених, пише 24 Канал.

"Починаємо 2019-й з гарних новин: з піратського полону додому повертаються двоє українських моряків-членів екіпажів суден ARK TZE та ANUKET AMBER. Вони є останніми з 12 звільнених українських моряків,які утримувалися піратами з минулого року. Дякую консулам за злагоджену роботу",– написав Клімкін.

Зазначимо, пірати захопили судна ARK TZE і ANUKET AMBER у листопаді 2018 року в районі вод Західної Африки.

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації у Керченській протоці обстріляли та захопили українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу" під час планового переходу з порту Одеса на Чорному морі в порт Маріуполь Азовського моря.

За даними української сторони, на захоплених суднах перебували 23 моряки, 6 із них поранили. За даними російської сторони, захопили 24 особи.

Трьох травмованих моряків прооперували у лікарнях Керчі. Російські ЗМІ оприлюднили їхні імена: 24-річний Андрій Артеменко, 27-річний Василь Сорока і 19-річний Андрій Ейдер.

Через агресивні дії Росії на морі Україна запровадили воєнний стан у 10 областях.