Дитячі свята та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську


Фестивалі, театральні вистави, виставки, лекції або ж концерти зірок. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня — з 10 до 16 червня.

У вівторок, 11 червня о 18:30 на сцені обласної філармонії відбудеться "Вечір оперних прем'єр".

В Івано-Франківську вперше виступить оперна діва Марія Максакова та академічний симфонічний оркестр обласної філармонії імені Іри Маланюк (художній керівник та головний диригент - Сергій Черняк).

Світлина від Filarmonia IF.

Цього ж дня, о 19:00 в підземному переході Ваґабундо відкриють виставку колажів Ніни Андрухович "Сотворіння саду".

Погляд, змах руки, стара тріснута фотокартка. запах руїни, прогулянка з найближчими, білий пес на білому снігу, тінь птаха на дорозі--нам подаються знаки. Нас підтримують у порожнечі, в самотності. Усе не так трагічно, ангели нас люблять. .........
Моя пам"ять дозволяє мені робити все, що я забажаю. Моя надія не має меж. Я змішую часи, перегортаю десятиліття, змішую простори і заселяю життям площини перетину. ....." (Ю.А.)

Світлина від Підземний Перехід Ваґабундо.

У середу, 12 червня о 18:00 в книгарні є відбудеться дискусія «Українська та білоруська література – відчуй точки дотику» за участі білоруського письменника Миколи Адама.

Україна та Білорусь – 2 сусідні країни із часом схожими проблемами, часом схожими перемогами. Як це відчути? Найкраще - через літературу. Які особливості білоруського мистецтва слова? Які теми об’єднують авторів наших мов, а які розрізняють? У чому специфіка білоруського книжкового ринку та як вони проявляються? На ці та інші питаня з радістю та зацікавленням відповість білоруський письменник та перекладач Мікола Адам.

Світлина від Книгарня

У п'ятницю, 14 червня о 18:30 в книгарні Є презентують книгу "Мій дід танцював краще за всіх".

«Мій дід танцював краще за всіх» — серія оповідань, що складаються в єдину історію п’яти родин, діти з яких знайомляться в школі першого вересня в перший рік незалежності України та залишаються друзями на все життя. Від двадцятих років в Харкові і знищення театру Леся Курбаса через Голодомор, Другу світову, дев’яності й кілька хвиль еміграції до війни на Донбасі.

Ця книжка в першу чергу про прийняття минулого. Про те, як події та обставини впливають на нас незалежно від того, чи знаємо ми про них. Про тяглість і зв’язок поколінь, бажання любові та прийняття, самотність як наслідок або як причину. Про втрати – осмислені чи неосмислені, виправдані чи безглузді. Та, головне, про те, що навіть самотнім, відкинутим, поламаним теж можна вижити і жити, бо, попри все, завжди залишається можливість врешті стати щасливим.

Світлина від Видавництво

У суботу, 15 червня о 10:00 на Вічевому майдані стартує кольоровий пробіг - IF Color Run 2019.

Неймовірні емоції, яскраві кілометри, весела компанія та багато добра від участі — це і значно більше ви отримаєте на супер кольоровій події IF Color Run.

Також 15 червня о 10:00 в університеті Короля Данила відбудеться TEDxIvanoFrankivsk 2019.

Цьогоріч відомі спікери розкриють учасникам свою "іншу сторону". 1 відомих людей розповідатимуть про невидиму широкому загалу ціну свого успіху. Гості також зможуть дізнатися про іншу точку зору на певний напрям чи діяльність, як, наприклад, спорт чи подорожі.

Спікери:

ГАННА БУРЛАКА – мандрівниця, тревел-блогерка, тревел-консультантка.
КАТЕРИНА БАБКІНА – письменниця, сценаристка, колумністка та журналістка.
АНДРІЙ ЧЕРНІКОВ – керівник ІТ-компанії Lotatech. Громадський активіст. Розробник програмних систем. Співвласник ресторанів Urban Space 100/500.
ДМИТРО БАБИЧ – директор Української федерації літаючих дисків.
РОМАН ШЕРЕМЕТА – доктор філософії, доцент кафедри економіки Школи менеджменту Уезерхед при Університеті Кейс Вестерн Резерв (США).
ОТАР ДОВЖЕНКО і ЛЮДМИЛА СМОЛЯР        
ОТАР – керівник Центру моніторингу та аналітики ГО «Детектор медіа», співредактор онлайн-видання MediaLab, медіакритик, журналіст.        ЛЮДМИЛА – редакторка, журналістка і соціологиня, перекладачка. Співредакторка онлайн-видання MediaLab.
ДЕНИС КЕЛЕБЕРДЕНКО – креативний директор агентства BBDO Ukraine.
ЕРІК ФАЙН – волонтер Корпусу Миру США в Україні, випускник Єльського університету.
НАТАЛІЯ НАЙДА – засновниця сімейної мануфактури «Shuflia», студії «Bukvica», співзасновниця освітньо-експериментального цеху «Дрібнота», засновниця та managing director бренду “Framiore”.
ХРИСТИНА СИРОВА-КОВАЛИШИН – поетеса, письменниця, директорка БО «Хребет» по роботі з людьми з інвалідністю, психолог та мотиваційна тренерка.
ІГОР СУСЯК -  бізнес-аналітик, проектний менеджер, інтегратор СРМ та BPM систем.

Читайте також: Спікер TEDх Наталка Найда: Я створюю роботу, якої мені не давав ринок

Основна мета заходу – надихати, мотивувати і поширювати корисну інформацію.

Квитки на конференцію можна придбати від 5 квітня за посиланням.

Світлина від TEDxIvanoFrankivsk.

Цього ж дня, о 12 годині в міському парку проведуть "Місто професій".

У парковій зоні розгортається імпровізоване Місто Професій. При вході кожна дитина отримує паспорт, карту представлених професій та має можливість «влаштуватись на роботу». Після короткого майстер класу від фахівців своїх галузей, таких як – рятувальник, пожежник, кінолог, вибухотехнік, поліцейський, лікар, соціальний працівник, криміналіст, будівельник, перукар, агроном, ветлікар, діджей, автослюсар, продавець, банкір, кухар, актор, модель, кравчиня тощо, діти приступають до "роботи".

А вже о 18 годині від палацу Потоцьких стартує велоподорож "Відкрита Галерея Міста".

Перший з чотирьох маршрутів відбудеться на Каскад та Майзлі. (Шпитальна-Вовчинецька - Миколайчука-Івасюка-Миру-Хоткевича-Кисилевської-Незалежності). Тривалість 100 хвилин, протяжність майже 15 км. Темп руху середній. Після покатеньок плануємо посиденьки в піцерії, тому відповідно для зацікавлених оргвнесок 50 грн з людини. Меню обираємо перед виїздом і робимо замовлення. Насолоджуємось.

Світлина від Posit.if.ua.

Вже у неділю, 16 червня з 12.00 до 17.00 на Вічевому майдані відбудеться "Свято морозива". 

Організатори пропонують з головою поринути у світ нестримних веселощів та запальних розваг і гарантують, що настрій буде 100 % святковим. На заході буде діяти оновлений парк розваг: творчі воркшопи, цікаві атракціони, зони командного відпочинку. Відвідувачам запропонований простий формат участі в атракціонах: при купівлі 1 будь-якого морозива - 1 квиток на атракціон. Більше морозива, більше квитків, більше подарунків.

news-image: В Івано-Франківську проведуть Свято морозива