Ексклюзив Центрального ринку – екзотичний бразильський горіх


На прилавках Центрального ринку Івано-Франківська окрім звичних для нас смаколиків можна знайти і досить екзотичні. Зокрема – бразильський горіх. На батьківщині за свої чудодійні властивості його ще називають «горіхом любові».

Цей «латиноамериканець» – один з найсмачніших, цінних і рідкісних продуктів, які заряджають енергією та бадьорістю, зменшують ризик появи багатьох захворювань. Про це йдеться на сайті Центрального ринку.

До Франківська бразильські горіхи привозять з Бразилії та Аргентини. За 100 грам екзотичних горішків продавці просять 40 гривень.

Завдяки своєму багатому складу бразильський горіх володіє масою корисних властивостей. Зерна плодів містять практично всі речовини, необхідні для нормального функціонування організму – як мінерали, так і вітаміни.

Вони також чудово доповнюють другі страви, сніданки, салати та десерти.

«Але не потрібно переїдати, бо можна отруїтися селеном. Тому я б радив їсти не більше 2-3 на день для дорослого та 1 для дитини», – говорить продавець Мар’ян і радить, як правильно обрати продукт. Зокрема варто переконатись, що він твердий. 

«Бразильський горіх не повинен пахнути прілістю та гірчити. Коли ви його розкушуєте, то повинні відчувати маслянисту текстуру. За смаком він нагадує кедровий», – каже продавець.