Ексначальник Калуського райавтодору влаштувався на роботу за фальшивим дипломом


Калуський районний суд виніс вирок у справі Івана Бойка – ексначальника Калуського райавтодору, який влаштувався на роботу за фальшивим дипломом Московського автомобільно-дорожнього державного технічного університету.

Іван Бойко був призначений на посаду начальника філії «Калуський райавтодор» в листопаді 2013 року, пише Курс

У жовтні 2013 року чоловік подав у відділ кадрів підроблений диплом про отримання вищої освіти у Московському автомобільно-дорожньому інституті. Інститут Бойко нібито закінчив у 1990 році.

На лаву підсудних посадовець потрапив за обвинуваченням у підробленні документів (ч. 4, ст. 258 ККУ).

У суді обвинувачений своєї вини не визнав і відмовився від свідчень.

Головний інженер ДП «Івано-Франківський облавтодор» у суді розповіла, що при прийомі на роботу працівників вони не роблять детальної перевірки поданих документів.

Інший свідок у справі розповів, що під час представлення Бойка колективу повідомляли, що він навчався в Московському автомобільно-дорожньому інституті. Однак через деякий час виникла підозра, що це неправда.

До інституту направили запит, звідки прийшла відповідь, що Іван Бойко не навчався в інституті.

Ще один свідок розповів, що у 80-90-х роках він їхав до Москви, щоб подати документи в Московський автомобільно-дорожній інститут та в поїзді познайомився обвинуваченим , який теж мав намір подати документи до вказаного вузу. Свідок ствердив, що в силу різних причин Бойко так і не подавав документи до навчального закладу.

Крім того у відповіді на запит від 13 травня 2014 року правоохоронці отримали від МАДІ інформацію, що Бойка нема у списках студентів, які закінчили Московський автомобільно-дорожній державний технічний університет в 1990 році. Диплом йому не видавався.

Суд визнав чоловіка винним у підробленні документів і призначив штраф – 850 грн. Втім через завершення строків давності його звільнили від призначеного покарання.

Іван Бойко має заплатити 393 грн за проведення експертизи.