Екватор каденції: Міський голова Франківська назвав свої найбільші здобутки та промахи


Про це та багато ішого очільник міста говорив з журналістами на прес-конференції, присвяченій так званому екватору каденції. Адже саме зараз минає 2,5 роки перебування свободівця на посаді міського голови.

Тож, основним своїм здобутком Руслан Марцінків вважає масштабний благоустрій Івано-Франківська, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Ми почали вирішувати ті проблеми, до яких не брались роками. Вже всі звикли до ремонту дворів, рекострукції парків і скверів, благоустрою багатьох об'єктів, встановлення нових зупинок та багато іншого. У життя втілюється багато важливих проектів, одних з найбільших - це будівництво моста. Про це говорилось роками, але тільки нам вдалось розпочати роботу. Маю надію, що до кінця каденції міст буде введено в експлуатацію", - каже мер.

Ще одним досягненням Марцінків називає розвиток комунального громадського транспорту. Зокрема, й закупівлю та запуск комунальних автобусів на маршруті №27. 

"Від розмов ми перейшли до діла та почали закуповувати як автобуси, так і тролейбуси. Мав можливість спілкуватись з пасажирами маршруту №27, то всі кажуть, що це зовсім інша якість перевезення. Сподіваюсь, що до кінця каденції в місті буде сотня колмунальних автобусів, що їздитимуть у різних напрямках. Є ще декілька амбітних проектів, які ми розпочали і зараз на стадії будівнитцва. Вважаю, що вони будуть окрасою Івано-Франківська. До прикладу, реконструкція на Міцкевича  - Лесі Українки, ремонт маленьких вулиць в центральній частині. Франківці це оцінять, коли роботи будуть завершені", - впевнений міський голова.

Також до досягнень Руслан Марцінків зараховує створення та вихід у першу лігу футбольної команди "Прикарпаття", будівництво дитсадків.

Найбільшим своїм промахом очільник міста вважає занадто амбітні плани. Каже, йому як керівнику, хотілось би втілити у життя щонайбільше проектів, але на все бракує можливостей.

"Є брак фінансування. Можливо, варто було менше починати і завершувати об'єкти поступово. Бо ситуація з фінансуванням плачевна, такого не було вже останні п'ять років, розподіл коштів йде в ручному режимі. Причина проста - йдуть вибори і Київ централізує кошти на свої програми. Фактично, за рахунок місцевих бюджетів, аби показати перед виборами, як вони дбають за людей. Внаслідок такої ситуації місто змушене брати запозичення до міського бюджету, бо інакше втілити в життя розпочате буде нереально", - підкреслив Марцінків.