Екзотична корейська кухня - ексклюзив Центрального ринку


На Центральному ринку окрім звичних нам продуктів, можна знайти й унікальну східну кухню. Вже більше 20-ти років тут працює кореянка Кім Рона. Жінка готує корейські страви тамтешніх смаколиків, знає більше двох десятків видів і має багато постійних покупців.

Кім Рона розповідає, що страви на її батьківщині дуже гострі. Тому навчилася готувати на європейський манер із меншою кількістю спецій. Покупцям пропонує широкий асортимент корейських салатів із соєю, морською капустою, морськими грибами, морквою, буряком та м’ясом, йдеться на сайті Центрального ринку.

За словами Кім Рони, серед її покупців найпопулярнішою північнокорейською стравою є «кімчі» – це гостро-приправлена квашена пекінська капуста, яка традиційно подається у зимовий період. 

«А готується вона просто – капусту на 45 днів заквашуємо у дерев’яній бочці з приправами і червоним перцем. Має дуже насичений смак та є великим джерелом вітамінів», – розповідає продавчиня.

Можна придбати в Кім і різноманітні спеції, в тому числі для приготування суші, корейську лапшу та екзотичний устричний соус, пророщену сою і рис.

«Вивчати смаки Кореї – не менш цікаво, ніж насолоджуватись місцевими традиційними смаколиками», – підсумовує продавчиня.

Отож завітайте на Центральний ринок за східною екзотикою. Магазин корейської кухні Кім Рони на території «критого ринку»,  торгове місце №34, працює щодня з 9:00 до 17:00.