Електронні лікарняні замість паперових: Що чекає прикарпатців


З 1 жовтня 2018 року в Україні почали діяти нові правила оформлення листків непрацездатності. Які саме зміни ввійшли в дію та чи спростить це роботу керівникам.

Попередня перевірка правильності нарахування виплат та рекомендації в разі виявлення помилок. такі нововведеня прийняли у фонді соціального страхування. Окрім того всі документи тепер подаватиме роботодавець, повідомляє ОТБ Галичина.

"Основним нововведеням, яке передбачає новий порядок, є те, що роботодавець зобов'язаний протягом місяця надіслати повідомлення щодо здійснення виплат матеріального забезпечення застрахованим особам та окремих виплат потерпілим на виробництві за визначеною формою. І у разі відсутності даного повідомлення ,фонд протягом трьох місяців зобов'язаний провести перевірку, щодо використання страхувальником коштів фонду"- каже заступник начальника УВД ФССУ в області Оксана Батрин.

Для того, щоб відкрили лікарняний медикам необхідно внести дані у спеціальну програму. При цьому роботодавець одразцу отримує інформацію про працівника, який захворів. Все це відтепер може відбуватися в електронному вигляді.