Енергетики достроково завершили реконструкцію лінії електропередач «Чорні Ослави»


Щоб мінімізувати час можливих перебоїв у електропостачанні для місцевих мешканців, перебудову лінії електропередач 10 кВ «Чорні Ослави» вдалось здійснити на місяць швидше прогнозованого часу. 5 листопада роботи на лінії повністю завершились.

АТ «Прикарпаттяобленерго» раніше попереджало про можливе зниження надійності електропостачання мешканцям сіл Чорні Ослави, Білі Ослави та Чорний Потік у зв’язку з перебудовою та реконструкцією лінії електропередач 10 кВ. Ремонтні роботи почались 25 вересня і, виходячи з об’єму робіт та навантаження працівників філії, мали бути завершені 1 грудня. Керівництво АТ «Прикарпаттяобленерго» прийняло рішення оптимізувати роботи. Для цього до робіт залучили додаткову бригаду, а у розпорядження працівників компанії, що здійснювали ремонт, надали додаткову техніку. Щоб технічне переоснащення лінії мало якомога менше впливу на електропостачання регіону, ремонтні бригади філії компанії та підрядної організації працювали у вихідні.

Ці заходи допомогли скоротили час виконання ремонту на чверть - перебудову завершили 5 листопада.

«Лінія, яку перебудували, обслуговує мешканців трьох сіл у Надвірнянському районі: Чорні Ослави, Білі Ослави та Чорний Потік, – розповідає заступник директора технічного Володимир Бондаренко. -  З початком зимового періоду цей регіон особливо гостро відчував проблему перенавантаження електромережі. Ми проклали додатково більше 4 кілометрів двоколової лінії електропередач, що дозволить покращити якість електропостачання, розвантажити лінію, зменшити ймовірність перепадів напруги тощо».