Енергетики Прикарпаття покращать якість електропостачання в Микуличині


ПАТ «Прикарпаттяобленерго» розпочинає перебудову лінії ПЛ-10 кВ «Микуличин». Це дозволить покращити якість електропостачання в Микуличині та вирішить проблему перевантаження мереж, яку особливо гостро відчуває цей район взимку, в пік туристичного сезону.

Зазначимо, що крім Микуличина проблемна лінія також живить лінії пр. «Підліски» та пр. «Полумистий»,  в сумі це близько 30 км електромереж. Тож її аварійне вимкнення призводить до тривалих перебоїв з електропостачанням у великої кількості споживачів, серед яких є соціально-важливі об’єкти – школа, дитячий садок, табори відпочинку, тощо.

Фахівці запевняють, що дана реконструкція підвищить пропускну здатність мереж та покращить надійність електропостачання мешканців зони. Що в свою чергу призведе до зменшення кількості аварійних вимкнень через перевантаження, які є частими у зимовий період.

Як повідомили в енергокомпанії, роботи на лінії розпочнуться найближчим часом і триватимуть протягом кількох місяців. Орієнтовна вартість проекту становить більше 4 млн. грн.

«Розуміючи всю важливість даної перебудови для наших споживачів ми намагатимемося виконати всі роботи в оптимально короткі терміни, - зазначив технічний директор ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Олег Сеник. – Ми маємо чіткі плани, і, що особливо приємно, маємо підтримку місцевої влади, зокрема міського Голови Яремче Василя Онучака. Тож переконаний, що спільними зусиллями ми успішно реалізуємо цей проект і мешканці Микуличин зустрінуть зиму з надійним та якісним електропостачанням».