Енергетики закликають прикарпатців вчасно подавати показники лічильника


З настанням весняного потепління в Україні завершується опалювальний сезон, який згідно постанови Кабінету Міністрів триває з 01 жовтня по 30 квітня.

Попри тимчасове повернення холодів, з кожним місяцем за вікном стає тепліше. Для власників індивідуального, зокрема електричного опалення, це добра новина, адже споживання електроенергії зменшується, а з ним суми у платіжках. Однак, варто пам’ятати, що сума до сплати залежить не тільки від сумлінного споживання енергоресурсів, але й від своєчасного подання показників лічильника.

Енергетики не втомлюються нагадувати про своєчасне подання показників спожитої електроенергії, особливо акцентуючи на даній тематиці наприкінці опалювального сезону. Чим ближче до літа, тим тепліше надворі та заразом в оселях споживачів, а отже власникам електричного опалення доводиться витрачати все менше енергоресурсів, щоб обігріти помешкання. Відповідно меншими стають і платіжки за електрику. Проте, інколи споживачі отримують рахунки, де сума до оплати дещо більша, ніж мала б бути відповідно до показів лічильника за місяць, що минає. І це не тому, що хтось хоче нагріти руку, а тому, що клієнт не подав показники вчасно.

«Згідно Типового договору споживача про надання послуги з розподілу електричної енергії ,–  пояснює заступник Директора Технічного з обліку е/е АТ «Прикарпаттяобленерго» Віктор Гораль, –  споживач повинен зняти показники приладу обліку електроенергії до 24 години крайнього дня місяця і подати його на опрацювання у компанію розподільника впродовж 4 днів. В іншому випадку, він отримує апроксимований рахунок, де вказаний середній показник споживання за останній період. До прикладу, якщо у січні-лютому споживання електрики було найбільш суттєвим, то вже в березні, коли за вікном домінувала плюсова температура, показники спожитої е/е значно знизились. Якщо ж споживач не надасть коректний показник до 04 квітня, сума до оплати буде сформована на основі середнього значення спожива е/е за останні місяці, яка трохи перевищуватиме актуальне значення показу за березень».

Наразі споживач електроенергії володіє цілим арсеналом інструментів передавання показника лічильника на опрацювання розподільній компанії. Зокрема подати показник можна:

- безпосередньо через контролера;

- через веб-чат на сайті компанії www.oe.if.ua;

- через Персональний кабінет споживача https://my.pret.com.ua;

- через кол-центр АТ «Прикарпаттяобленерго» за номером 0 800-50-40-20 (безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів) або (0342)-59-40-20. За номером кол-центру можна подати показник оператору або ж скористатись автоматизованими вказівками, натиснувши на кнопку «2» ;

- через SMS-повідомлення (згідно тарифу Вашого оператора) на номер 2909 у форматі 945 25012345 7856, де 945 – код АТ «Прикарпаттяобленерго», 25012345 – особовий рахунок, 7856-показник лічильника.

Або для двозонних лічильників 945 25012345 7856/3267, де 945 – код АТ «Прикарпаттяобленерго», 25012345 –  особовий рахунок, 7856/3267-показник лічильника по зонах.