ЄС готується до екстренних санкцій за ескаланію насильства в Україні


Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявляє, що ЄС реагуватиме на будь-яке погіршення ситуації в Україні цілеспрямованими заходами стосовно відповідальних за насильство.

Про це йдеться в поширеній у середу заяві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми чітко сказали, що ЄС реагуватиме на будь-яке погіршення ситуації. Тому ми очікуємо, що наші держави - ​​члени можуть в терміновому порядку погодити цілеспрямовані заходи щодо осіб, відповідальних за насильство і застосування надмірної сили, як це запропонувала Верховний представник ЄС , - сказав Баррозу.

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпек , віце -президент Європейської комісії Кетрін Ештон запросила профільний комітет ЄС вивчити всі можливі варіанти реагування на ситуацію в Україн.

"Кетрін Ештон запросила Комітет ЄС з питань політики та безпеки вивчити всі варіанти реагування на Євромайдан", - повідомила на своїй сторінці в Твіттері представник Ештон Майа Косьянчич.

Надзвичайна зустріч глав МЗС країн ЄС щодо України запланована на четвер на 14:00 за брюссельським часом (15:00 за Україною) , повідомив у середу в Твіттері глава зовнішньополітичного відомства Швеції Карл Більдт.