Євромайдан розповів про зібрані й витрачені кошти


Понад 600 тисяч гривень пожертв зібрали під час громадського ЄвроМайдану на Майдані Незалежності та Михайлівській площі.

Про це йдеться у звіті громадських активістів.

За перший період (до силового розгону) для організаційних потреб Євромайдану було зібрано 262 тисячі гривень, з них 51.142 грн перказано на рахунок у безготівковій формі.

Витрати у сумі 98 тисяч грн до 1-го грудня активісти підбили і підкріпили чеками. Решта коштів витрачаються зараз активістами на різні потреби:

"Це логістика, закупівля наметів, харчів, води, виготовлення наліпок тощо. Звіт за ці витрати також буде надано громадськості, щойно у активістів на це з’явиться бодай трохи часу", - запевнив Максим Панов, співорганізатор громадського Євромайдану.

За другий період - на Михайлівській площі – зібрано 332 659 гривень та 450 доларів, також 1000 євро від української громади Риму.

"Частина коштів була витрачена на допомогу - ліки та лікування - постраждалим від звірячого побиття "Беркутом" на допомогу сім’ям активістів, які були випадковими учасниками провокації під Адміністрацією президента 1 грудня, а зараз незаконно утримуються у СІЗО", — каже активістка Ольга Галабала.

Іншу частину коштів потратили для забезпечення функціонування Євромайдану на Михайлівській площі — польова кухня, засоби обігріву, засоби захисту (шоломи для загонів громадської самооборони, засоби від сльозогінного газу тощо), - звітують активісти.

Також гроші пішли на канцтовари та листівки для інформаційного центру, ліки для медпункту, бензин активістам Дорожнього контролю", які патрулювали пости і в’їзди в Київ для безперешкодного проїзду автобусів з протестантами та інші витрати.

Станом на 6 грудня 2013 року загалом на всі потреби витрачено 128 002 гривні з благодійних пожертв.

З цих коштів залишилося 204 657 гривень.

Рішення про витрачання коштів на суму більше, ніж 1 тисяча гривень приймає Оргкомітет Громадського сектору Євромайдану. Вся звітність про витрачені кошти є прозорою, наголошують активісти.

Українська правда