Європа запропонувала Україні новий спосіб виконати умови МВФ - ЗМІ


Євросоюз пропонує виконати умови для отримання грошей МВФ через спеціальну Раду реформ і євроінтеграції, а не Кабмін.

Про це пише польська газета Reczpospolita з посиланням на джерела в колі переговірників.

Як пише видання, таку пропозицію українській стороні зробили глави МЗС Польщі Радослав Сікорські та Швеції Карл Більдт, які поки неофіційно представляють ЄС в Україні.

Європа пропонує Україні повернутись до переговорів щодо асоціації і виконати умови МВФ для отримання фінансової допомоги.

"Президент і уряд не хочуть цього робити (виконувати умови МВФ – ред.), бо остерігаються, що опозиція використає це для політичних атак", - пояснив співрозмовник видання.

Тому Сікорські і Більдт пропонують владі України створити спеціальну Раду реформ і євроінтеграції, яка б прийняла потрібні зміни.

"Ми запевнили уряд і людей президента, що ми в силі отримати підтримку опозиції для цієї ініціативи і гарантій, що вона не буде нападати на уряд за економічні реформи", - розповіло джерело.

Видання також нагадало, що Янукович не зміг отримати очікуваних грошей від Китаю і від співпраці з ЄС його тепер може відвернути лише президент Росії Путін.

Як відомо, Віктор Янукович у п'ятницю уже завершив свій малоуспішний візит до Китаю і прилетів до Сочі для переговорів з Путіним. 

Українська правда