Європарламент проголосував за скасування переведення годинників


Депутати Європарламенту підтримали пропозицію скасувати обов'язкові переходи кожні півроку на літній час і назад на зимовий. Це голосування не є останнім у питанні скасування переведення годинників, але стане основою дискусії у країнах ЄС для вироблення спільної позиції.

Згідно з діючими правилами, всі 28 країн Євросоюзу в останню неділю березня переводять годинники на одну годину вперед, а в останню неділю жовтня – на одну годину назад, пише Максимум.

Європарламент проголосував за скасування переведення годинників - фото 317084

Європарламент проголосував за те, щоб у 2021 році кожна країна ЄС самостійно вирішила, в якому часовому поясі – зимовому чи літньому – їй залишитися. Рішення Європарламенту не є остаточним – воно може змінитися після переговорів за участю всіх країн ЄС.

З пропозицією скасувати обов'язкове переведення годинників виступила Єврокомісія. У країнах ЄС пройшло соціологічне опитування за участю 4,6 мільйона осіб, за підсумками якого 84% респондентів виступили за скасування переведення годинників. Противники такого рішення відзначали, що близько 70% опитаних представляли тільки одну країну Євросоюзу – Німеччину.