Ейфелева вежа вже другий день зачинена через страйк працівників


Вони протестують проти нової політики доступу, яка спричиняє величезні черги туристів.

У Парижі почали демонтаж колеса біля Ейфелевої вежі Ейфелева вежа у Парижі вже другий день зачинена для відвідувачів через страйк працівників, пише ТСН.

Вони виступають проти нових правил доступу, яка передбачає окремі підйомники для тих, хто купує квитки на місці, та тих, хто бронює їх заздалегідь, передає AFP. Також для інтернет-користувачів було збільшено кількість денних квитків від 20% до 50%.

За словами працівників, це створює великі черги на вхід до Ейфелевої вежі. Люди, які приходять купувати квиток, можуть простояти в чергах до трьох годин, тоді як для тих, хто має заздалегідь визначений час, термін очікування триває до однієї години.

"Це не добре, з якої б причини вони не страйкували, це несправедливо для відвідувачів", - розповідає одна із туристів, яка не змогла потрапити до вежі через її закриття.

Переговори між працівниками та керівництвом тривали всю ніч середи і тривають від ранку четверга.

"SETE (компанія, яка керує Ейфелевою вежею – ред.) добре знає про розчарування відвідувачів через закриття пам'ятки та її негативний вплив на імідж міста та країни", - йдеться у заяві керівництва.

Ейфелева вежа є однією з найбільш популярних туристичних пам’яток у світі, щорічно вона приймає близько 6 мільйонів туристів.