Фахівці митної справи Західної України та Польщі втілюватимуть пілотний проект обміну інформацією


Під час робочої зустрічі, що відбулася днями на території міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ», керівники Ягодинської, Львівської митниць Міндоходів та посадовці Митної палати м. Бяла Подляска (Республіка Польща) обговорили пілотний проект обміну інформацією.

«Завдяки цьому проекту сторони обмінюватимуться інформацією про переміщення товарів і транспортних засобів через українсько-польський кордон.  Це сприятиме подальшому зростанню товарообігу між Україною та Республікою Польща», – зазначив начальник Ягодинської митниці Міндоходів Дмитро Поліщук.

Як розповів керівник Ягодинської митниці Міндоходів, технологічні моменти такого обміну – в процесі узгодження та обговорення.

А на думку фахівців митної справи України та Польщі, обмін інформацією дасть змогу не лише спростити митні процедури, а й скоротити час їх проведення.

«А це, в свою чергу, посилить економіку обох країн Сьогодні очевидно, що потреба у такому пілотному проекті давно назріла», – підкреслив Дмитро Поліщук.

Разом з тим, перевагами від впровадження такого проекту користуватимуться перевізники та громадяни, котрі проживають в прикордонних районах України та Польщі, – прогнозують фахівці митної справи обох країн.