Фахівці розповіли, чому варто налягати на морепродукти


Дослідники з'ясували, що середземноморський раціон позитивно впливає на здоров'я, особливо людей похилого віку.

Морські продукти містять корисні жирні кислоти, зокрема Омега-3, а також низку інших вітамінів і мікроелементів. Оливкова олія, яка теж входить до раціону, знижує ризик розвитку інсульту та інфаркту. При цьому важливо, щоб їжа містила мало солі, адже вона погіршує роботу серця і судин, пише Максимум.

Речовини, що містяться в рибі, особливо жирні кислоти та риб'ячий жир, корисні для зниження тиску. Вони нормалізують рівень холестерину та роблять стінки судин еластичними.

Раніше експерти встановили, що люди, що вживають морепродукти в літньому віці, живуть довше, ніж інші. Ризик померти від серцевого нападу у таких людей на 30% нижчий.

Для отримання інформації вчені провели експеримент за участю 2000 людей похилого віку. Кілька років вчені вивчали їхній стан здоров'я.

Виявилося, що добровольці, які вживають морепродукти, мали добре здоров'я і жили довго. Особливий позитивний ефект був від жирних кислот Омега-3, які містяться в м'ясі, риб'ячому жирі та в інших морепродуктах.

Ще один плюс середземноморської дієти – це те, що вона смачна. Багато хто любить червону рибу, сири, оливки та салати, приправлені оливковою олією. Цей раціон не лише надзвичайно корисний, а й задовольнить практично будь-якого гурмана.