Фахівці пояснили, чи загрожує Івано-Франківщині брак води через теплу зиму


Днями Держводагентство України повідомило, що вперше за роки незалежності може обмежити права користувачів у використанні води. Причина - аномально теплі осінь та зима 2019-2020 років.

За інформацією Укргідрометцентру, сьогодні на більшості річок України спостерігається низький рівень води. Відповідно цієї весни на українських річках буде відсутнє так зване водопілля - повінь, яку спричиняє талий сніг. На думку експертів, це може призвести до пересихання струмків та маленьких річок. 

Втім, як повідомили Бліц-Інфо в Дністровському басейновому управлінні водних ресурсів, ця проблема може торкнутися басейнів Дніпра та Інгульця. Водночас у нас проблем з маловоддям навесні не буде.

"На Прикарпатті, у весняний період очікуються снігопади і часті дощі, тож води в річках буде достатньо. Давати прогнози на більш тривалий період ми наразі не можемо. На сьогодні рівні води у ріках нашої області є в межах норми. Основні водосховища нашої області заповнені повністю, тож Прикарпаттю нестача води не загрожує», - каже начальник Дністровського БУВР Роман Михайлюк.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: