Фестиваль гумору та покази фільмів: Що чекає на франківців цього тижня?


Фестивалі, театральні вистави, виставки, лекції або ж концерти зірок. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 1  до 7 квітня.

У понеділок, 1 квітня з 18:00 до 20:00 в обласній філармонії ім. Іри Маланюк. пройде перший Івано-Франківський фестиваль гумору на кубок міського голови «Фіґлі-міґлі».

Фестиваль проводиться з метою збереження, розвитку та популяризації українського гумору та присвячений Міжнародному дню сміху. На сцені відбуватимуться виступи команд та артистів гумористичного жанру у довільній формі. Тривалість виступу: від 5 до 10 хв. Між учасниками Фестивалю буде розділено призовий фонд відновідно до зайнятого місця на Фестивалі.

Пов’язане зображення

У вівторок, 2 квітня кінотеатр «Космос» на 19:20 запрошує франківців на Допрем’єрний показ «Сквот32».

Новий український молодіжний фільм “Сквот32” – це історія сучасної української молоді, яка знаходиться в пошуках себе та свого місця в божевільному ритмі сучасного мегаполісу. Дівчина-фотограф Ліза раптово потрапляє у старий київський будинок, щоб назавжди змінити своє життя. В ньому вже тривалий час проживають молоді музиканти, художники та танцюристи. Вони об’єднані довкола спільних цілей, яких прагнуть досягти через творчість. На відміну від представників вуличної культури, у Лізи мотивація для розвитку відсутня, але ця зустріч докорінно змінює її життя.

Квитки на показ тут.

Книгарня "Є" та видавництво Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля" запрошують на творчу зустріч та автограф-сесія із Нікою Нікалео, що відбудеться 3 квітня. Початок – о 18:00.

Творча зустріч-дискусія "Розвінчування міфу про пустопорожність жіночої літератури на основі світових бестселерів та теорії еволюції статей". Проводить авторка роману "Квітникарка", Голова Львівського жіночого літклубу Ніка Нікалео.

Вікторії завжди здавалося, що її шлюб щасливий та безтурботний. Але одного разу вона переконалася у зраді чоловіка на власні очі. І якби не найкраща подружка Мар’яна, Віка ніколи б не наважилась на зміни, адже з чоловіком їх пов’язує син. Вікторія знаходить у собі сили жити далі, творить себе, закохується і мріє про нову родину, про ще одну дитину, донечку. Їй постійно сниться дівчинка, яка здається знайомою і кличе Віку мамою, що її страшенно лякає і бентежить. Та життя жінки летить шкереберть, коли під час гінекологічного огляду в неї виявляють пухлину. Лікувати її береться гінеколог з бездоганною репутацією та жахливим характером...

Результат пошуку зображень за запитом

Також у середу, 3 квітня, до Івано-Франківська їде «Людина з табуретом». Показ в Івано-Франківську і відбудеться 3 квітня у Підземному Переході Ваґабундо (вул. Пилипа Орлика, 7) Початок події о 19:00. Продюсерка фільму Катерина Мізіна презентує стрічку та розкаже історію її створення. Квитки можна придбати у Підземний Перехід Ваґабундо.

«Людина з Табуретом» I «Human with a Stool» – документально-пригодницький фільм про останню подорож мандрівника та режисера Леоніда Кантера. У 2004 на звичайній київській кухні студенти вигадали просту, але безумну гру «З Табуретом до океану»: донести чотири дерев’яні табурети до чотирьох океанів. 

У фільмі показано останню, четверту подорож до Тихого океану, що тривала рік. Леонід знімав усе, що його оточує, що і обернуло його життя на кіно. Повернувшись в Україну мандрівників зустрічає полум’я війни.

Світлина від «Людина з Табуретом» I «Human with a Stool».

У четвер, 4 квітня до Івано-Франківська завітає Олександр Завала із новою книгою, що межує на грані горору та трилеру - «Гелтер Скелтер». Де: вул.Незалежності, 31, Книгарня «Є».Коли: 4 квітня, 18:00. Вхід вільний.

Гелтер Скелтер» — нова книга Олександра Завари, письменника, чий роман «Песиголовці» був відзначений критикою й читачами.

Звичайний університетський гуртожиток, звичайні студенти, але на цьому тлі розігрується драма, що викликає жах. Хто стоїть за серією кривавих злодіянь?

Це змішане співтовариство зовсім молодих, але дуже різних за ментальністю людей, чужих один одному, підкоряється особливим правилами, вибудовує власні ієрархії, зав'язує стосунки зі знаками «плюс» і «мінус» та збивається в зграйки та компанії, аби протистояти тиску середовища. І в цьому протистоянні часом відбуваються дуже дивні, часом неприродно жахливі речі...

Світлина від Фабула.

5 квітня о 19:00 в Підземному Переході «Ваґабундо» відбудеться показ документального повнометражного фільму «Малевич» Володимира Луцького. Перед показом, о 18:00 відбудеться зустріч з продюсером фільму - Олегом Щербиною.

Вхід - 50 грн. Квитки можна придбати у Підземному Переході «Ваґабундо» з 29 березня.

Фільм приурочений до 140 років з дня народження Казимира Малевича. За визначенням багатьох спеціалістів він є одним з десяти найбільш важливих художників сучасності, чия творчість початку XX сторіччя визначила розвиток мистецтва на 100 років наперед. Стрічка режисера Володимира Луцького концентрує увагу глядача на українській частині його творчості, до цього мало вивченій. Основна мета творців кінострічки полягала саме у показі та дослідженні українського походження художника.

Характерно, що під час зйомок відбулося кілька відкриттів – зокрема, було точно встановлене місце народження Казимира Малевича в Києві, а в Лос-Анджелесі (інститут Гетті Центр), куди приїхала сценарист фільму, історик і дослідник творчості Малевича, Тетяна Філевська, вперше для загалу продемонстрували кольорові оригінали розкадровок сценарію, який художник планував зробити разом зі своїм колегою режисером-авангардистом Гансом Ріхтером. Більше того: саме в стрічці «Малевич» цей сценарій було візуалізовано! Вперше на екрані будуть розказані факти з минулого, які раніше не були оприлюднені. А щоб поєднати минуле із сучасністю творці використали елементи комп’ютерної графіки.

Світлина від Підземний Перехід Ваґабундо.

У суботу, 6  квітня, відбудеться презентація книги Світлани Ткачук "Нитка для Тесея". Книга побачила світ ще минулого року, і от знайомство з нею відбудеться в колі "Об'єднаних словом".

"Чекаємо всіх охочих пірнути у хвилі справжньої поезії в редакції газети "Галичина" за адресою: вул. Січових Стрільців, 25 (3-тій поверх). Початок о 13.00 год.",- запрошують організатори.

<img alt="Світлина від Міжрегіональний поетичний клуб " Об'єднані="" словом"."="" data-cke-saved-src="https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/55520969_838446176491592_8290394016474726400_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent-frx5-1.xx&oh=987e8d9f048ff15009e10b628f4d4ddc&oe=5D04D6B6" src="https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/55520969_838446176491592_8290394016474726400_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent-frx5-1.xx&oh=987e8d9f048ff15009e10b628f4d4ddc&oe=5D04D6B6" style="height: 410px; width: 580px;">