Фестиваль, лекції та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 6 до 12 серпня.

Зокрема, у понеділок, 6 серпня з 17:30 по 18:30 в Urban Space 100 відбудеться презентація громадської ініціативи "Франківськ 112".

Метою громадської ініціативи "Франківськ 112" є, насамперед, взаємодопомога громадян Івано-Франківська та області у складних ситуаціях. 
Якщо трапилася крадіжка, загубили речі, зникли близькі люди чи виникла несправність або аварія на дорозі, повідомляйте та допомагайте одне одному! Взаємодопомога людей - ефективна у розрізі сучасного життя. 

Світлина від Юрія Клочка.

7-8 серпня в Палаці Потоцьких відбудеться показ фільмів під відкритим небом за сприяння міської ради та ДержКіно України.

В афіші: "Червоний", "Кіборги", Жива ватра", "Будинок Слово", "Сторожова Застава", "Микита Кожум'яка".

Результат пошуку зображень за запитом

У вівторок, 7 серпня у Вовчинецьких горах о 21:00 розпочнеться нічне орієнтування з проходженням П-подібної мотузкової траси.

Без достатнього досвіду непідготовленій людині це зробити доволі важко. Тому команда організаторів IF-Race запрошує всіх бажаючих на вечірнє-нічне тренування з проходження П-подібної мотузкової траси ну і плюс тренування з нічного орієнтування на Вовчинецькі Гори. Перші старти орієнтування будуть дані з повною темрявою, а старти на П-подібній трасі по мірі її готовності. В будь-якому випадку ще з вечора організатори будуть на поляні готувати дистанцію. 
Благодійний внесок на друк карт та амортизацію спорядження складе 20 грн. Компаси для бажаючих будуть. Системи і спорядження для тих в кого немає будуть. Запрошують всіх бажаючих. 

Світлина від Mykhailo Savliuk.

Крім того, у суботу, 11 серпня з 14:00 по 20:00 на Валах проходитиме  Фестиваль-маркет "Franek Shop".

Franek shop – це не просто фестиваль, це платформа для творчих, стильних, креативних людей нашого міста, які створюють щось «своє» і просто для людей, які обожнюють всякі цікавинки зроблені з любов’ю. Все найновіше та найякісніше в одному місці, товар на будь-який смак, сфера послуг у різних проявах, лекції та цікаві поради від успішних молодих підприємців міста та і просто класна атмосфера, де ви завжди знайдете однодумця.

Світлина від Я люблю Івано-Франківськ.

У неділю, 12 серпня відбудеться щонедільна безкоштовна екскурсія вулицями міста. Початок екскурсій традиційно о 12.00 біля Ратуші перед входом до Івано-Франківського краєзнавчого музею.

Мешканців та гостей обласного центру запрошують почути цікаві розповіді про минуле і сьогодення одного із найбільших міст Галичини. Сьогодні це одночасно історичний, культурно-мистецький та відпочинковий центр, який притягує туристів своїм затишком і яскравим етнічним колоритом середовища.

Результат пошуку зображень за запитом

Крім того, цього ж дня о 17:00 на вулиці Курбаса відбудеться вже традиційний "Квадрат Курбаса".

"Квадрат Курбаса" - це культурне, розважальне, мистецьке дійство, яке відбувається просто неба. Мета проекту показати, що Івано-Франківськ- самобутнє і цікаве місто, яке вміє дивувати креативними подіями. Цього року організатори обіцяють ще більше мистецтва, море корисної та цікавої інформації, несподівані колаборації та нові формати зустрічей.

Світлина від Квадрат Курбаса.

Читайте Бліц-Інфо в Facebook, Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!