Фестивалі, мюзикл та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 29 травня до 3 червня.

Зокрема, 29 травня о 19.00 год в Urban Space 100 відбудеться презентація проекту Angle.

Це ініціатива двох франківських дизайнерів Віталія Дмитрука та Мар’яни Зотолюк спрямована на покращення навігації у міському просторі. Під час зустрічі дизайнери розкажуть про проект, вже реалізовані пропозиції, плани на майбутнє і як можна долучитись до змін.

Цього ж дня о 19 год. в обласній філармонії імені Іри Маланюк розпочнеться Благодійний духовно-патріотичний мюзикл "Розхристана" на підтримку онкохворих Госпітальєрів Тетяни і Сегія Морозів.

Благодійний духовно-патріотичний мюзикл

У середу, 30 травня о 12.00 в Університеті Короля Данила розпочнеться веселе свято для дітей – «День Професій».

Захід розрахований для дітей віком від 4 до 15 років. Кожна дитина зможе на один день поринути у справжнє доросле життя, відчути на собі відповідальність та «приміряти» до себе різні професії. На святі діти зможуть отримати справжню трудову книжку, влаштуватися на роботу, заробляти та витрачати гроші на власний розсуд.

Результат пошуку зображень за запитом

Насиченим на події буде четвер, 31 травня. Зокрема о 10:00 на Вічевому майдані стартує Парад візочків.

Посприяти спільному дозвіллю, розкрити творчі таланти батьків та занурити малечу у казку. Такі основні завдання «Параду візочків». Усе для того, аби кожна сім’я була частіше разом.

Результат пошуку зображень за запитом А вже о 12:00 на вул. Степана Бандери, 8 (центральна бібліотека для дітей), відбудеться презентація справді казкових книг "Аліса в країні див" та "Аліса в задзеркаллі".

Живих малюнків у книзі декілька — по одному міні-мультфільму до кожного розділу казки.

На завершення робочого тижня в п'ятницю, 1 червня о 19.00 год. в  Обласній філармонії (Курбаса, 3), відбудеться показ Stand-Up комедії "Про що мовчать чоловіки".

«Про що мовчать чоловіки, або Дикун FOREVER» - це моноспектакль, у якому намагаються примиритися дві галактики, два простори – Чоловік та Жінка. Глядач, сміючись від початку до завершення вистави, під завісу виявляє, що легко відповів для себе на запитання «Як змиритися та ужитися зі своєю другою половинкою?»

Світлина від Франківський драмтеатр.В суботу, 2 травня о 10 год. найменших франківців запрошують в міський парк Шевченка де розпочнеться Дрібнота 2018: сімейний пікнік.

Під відкритим небом, натхненні спілкуванням починаємо пошуки пригод. Прийшов час! Веселитись, сміятись, досліджувати, будувати стосунки, вгамовувати творчий підхід і ставати брудними.

Результат пошуку зображень за запитом Цього ж дня о 18.30 год. в Івано-Франківській обласній філармонії розпочнеться авторська джазова програма «Мирослав Скорик у стилі JAZZ». 

Легкість і гумор, шалений темп та «ламаний» ритм, пружні синкопи, ефектна динаміка та фінали, нарешті, кураж зі свінгом, без якого джаз — не джаз. Ламаємо стереотипи про композиторів-корифеїв та розриваємо шаблони про академічну музику.
Світлина від Music-Review Ukraine.У неділю, 3 червня о 17.00 год. на вулиці Леся Курбаса стартує новий сезон традиційного гастрономічного фестивалю "Квадрат Курбаса".

Цього року оргіназатори обіцяють ще більше мистецтва, море корисної і цікавої інформації, несподівані колаборації та нові формати зустрічей.

Світлина від Квадрат Курбаса.