Фестивалі, свята і екскурсії: Чому варто приїхати на Прикарпаття в серпні


Ось і настав останній місяць літа. У серпні на Прикарпатті пройде багато цікавих фестивалів і подій, тож ви просто зобов'язані відвідати хоча б один з них, щоб це літо запам’яталося.

Спеціально для своїх читачів Бліц-Інфо склав добірку подій, які не можна пропустити. Тож збирайте валізи, замовляйте квитки і вперед до незабутніх вражень. 

Безкоштовні екскурсії Івано-Франківськом

Щонеділі в Івано-Франківську проводять безкоштовні тематичні екскурсії містом. До них можуть долучатися всі охочі, головне - завчасно прийти, аби не розпочали без вас.

  • 11 серпня - безкоштовна екскурсія «Івано-Франківськ – місто кованих скульптур» (екскурсія для осіб з інвалідністю) Гід – Роман Водвуд.
  • 18 серпня - безкоштовна екскурсія «Польська доба в історії міста Станиславова» Гід – Наталія Малькова.
  • 25 серпня - безкоштовна екскурсія «Місцями визвольних змагань». Гід – Ярослав Коретчук.

Коли і де: збір групи щонеділі о 12.00 год. біля обласного краєзнавчого музею (перед міською Ратушею).

Фестивалі

Цьогорічний серпень буде насиченим на ярмарки та фестивалі. Саме на них туристи зможуть повеселитися, краще пізнати Прикарпаття, купити цікаві сувеніри і поласувати смаколиками.

Фестиваль петанку «Каньйон»

На учасників фестивалю чекає два ігрових дні, а також сплав Дністром, ночівлях в наметах (є і готель), покутська кухня та краса Дністровського каньйону. Ігри відбуватимуться два дні 3 і 4 серпня триплети і дуплети відповідно. 2 серпня охочих сплавлять з с. Лука до місця проведення турніру на березі Дністра біля Копачинець.

Світлина від Chuhaister Petanque Club.

Коли: 3-4 серпня

Де: с. Копачинці, Городенківського району

Фольклорно-етнографічний фестиваль «Татарівська ватра»

У програмі святкування мистецько-розважальна частина, майстер-класи, ватра та вогняне шоу, дискотека, гуцульська кухня. Також в рамках фестивалю відбудуться спортивні змагання серед таборових змін Яремчанщини.

На фестивалі виступатимуть «Рокаш», NAVI, «Медовий полин», гурт «Дзвони», дует «Гардамани», «Smerichka band», DJ SWEET BEAT. Ведучі фестивалю «Дикі гуцули».

Світлина від Олега Дзем'юка.

Коли: 10 серпня

Де: с. Татарів Яремчанської міської ради, стадіон «Плай Арена».

Свято гуцульської фіри та коня

Для учасників свята підготували веселі розваги та гуцульські врочистості. Під час святкування оберуть кращого фірмана полонини, відбудеться конкурс ”Міс Яблуниця”, приборкання батога, також буде справжній “фірманський двіж на перцях”, та багато високогірної краси.

Коли:11 серпня

Де: участок Горішків, с.Яблуниця, Яремчанської міської ради.

Фестиваль «Медовий Спас», День міста Коломиї

Коломия запрошує туристів на традиційний медовий фестиваль. На гостей чекає розважальна програма, ярмарок меду, продуктів бджільництва, смаколиків та сувенірів.

Коли: 14 і 19 серпня

Де: м Коломия

Автофестиваль «Drive for Life»

Drive for Life fest - це єдиний в Україні фестиваль, який поєднує в собі авіацію, парашутний спорт, авто та мото спорт, а також повітряні кулі.

Це найграндіозніше свято екстриму, що не залишить байдужим жодного відвідувача. Запах паленої гуми на змаганнях з автослалому, скрегіт металу на автореслінгу, закладені вуха від потужного аудіоустаткування на змаганнях з автозвуку, хмари пилюки та ревіння моторів на ралі-спринті, незабутні враження від польоту на літаку, та ніжне Коломийське небо, в яке ви можете пірнути з парашутом, чи політати на повітряних кулях, і все це під улюблену музику улюблених гуртів в живому виконанні.

Світлина від Yakubenko Viktor.

Коли: 17-18 серпня

Де: летовище м. Коломиї

Ярмарок-фестиваль «Свято винограду та вина»

Найсмачніше свято літа, місце зустрічі поціновувачів якісного вина – це традиційне свято винограду і вина в Івано-Франківську.

На відвідувачів фестивалю чекають:

  • Тонни найсолодшого екологічно чистого винограду
  • Плодово-ягідні вина
  • Продукти бджільництва
  • Питні меди
  • Гуцульські сири
  • Концертно-розважальна програма

Результат пошуку зображень за запитом

Коли: 23-25 серпня

Де: м. Івано-Франківськ


Етнофестиваль «Дженджур Фист»

Протягом трьох днів відвідувачів фестивалю чекає ярмарок (вироби народно-прикладного мистецтва), майстер-класи (середньовічні танці, гончарі, ковалі, ткалі, ляльки мотанки), ленд-арт (ваше бачення світу); виставки (образотворче та фото мистецтво), екскурсії (Музей нафтопромислів Галичини), концерти провідних етно, фольк, рок гуртів України, фист огень (театралізоване дійство навколо фестивальної ватри, смолоскипний хід), конкурс краси, лицарський турнір і турнір лучників,та багато іншого.

Світлина від Volodimir  Moldavchuk.

Коли: 23-25 серпня

Де: Пнівський замок, біля м. Надвірна

Фестиваль-конкурс «Мальований дзбаник»

Під час фестивалю кераміки, ремесл та фольклору «Мальований дзбаник» буде проходити наукова конференція, відвідини майстерень місцевих керамістів, виставка-ярмарка творів народного мистецтва, фестивальна хода, конкурси, майстер-класи, гончарна ватра, культурно-мистецька програма. Окрім того відвідувачі фестивалю зможуть скуштувати традиційні гуцульські страви.

Коли: 24-25 серпня

Де: м. Косів

Свято бойківського меду і ремесел

На гостей фестивалю чекають різноманітні майстер-класи, виставки, ярмарки.

Коли: 24-25 серпня

Де: м. Долина

Фестиваль «Ліричної Франкової поезії»

У програмі фестивалю виступи мистців, відвідини музею, концерти народних аматорських колективів тощо.

Коли: 25 серпня:

Де: с. Лолин Долинського району

Міжнародний фестиваль карильонного і дзвонового мистецтва «Дзвони Ясної гори єднають усіх»

Розпочнеться фестиваль божественною літургією та продовжиться фестивалем карильйонів та дзвонів. Також заплановані виступи артистів. 

Коли: 28 серпня:

Де: с. Гошів Долинського району

Читайте нас в FacebookTelegram та InstagramТільки важливі та цікаві новини!