Фільм франківських газовиків змагатиметься на фестивалі в Італії


Фільм режисерки Надії Парфан «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» покажуть у міжнародній конкурсній програмі документальних фільмів 31-го Міжнародного кінофестивалю в Трієсті.

Про це повідомляє пресслужба Держкіно, пише Детектор.Медіа.

«Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» — це музична документальна комедія, що розповідає про профспілковий хор комунальної служби. Щоосені Україна переживає маленький армагедон з назвою «опалювальний сезон». Головний удар падає на комунальників, які під шквалом скарг змушені рятувати застарілі комунікаційні споруди. Вони закручують гайки, латають діри в трубах та… співають.

Разом зі «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» у конкурсі фестивалю в Трієсті змагатимуться ще 8 фільмів.

Нагадаємо, проєкт фільму став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. На етапі виробництва картина отримала три з чотирьох нагород в індустріальній секції кінофестивалю у Трієсті, була представлена у секції Work-in-progress на Одеському міжнародному кінофестивалі (Одеса, 2018), Baltic Sea Forum for Documentaries (Рига, 2018), ринку копродукції DOC LAB POLAND (Краків, 2018), воркшопі B2B Doc (Мінськ, Таллінн, 2017) та East Doc Market (Прага, 2019).

Світова прем’єра відбулася 10 квітня 2019 на фестивалі Visions Du Reel — одному з найбільших документальних форумів світу, що проходить у швейцарському місті Ньйон.