Фільм про франківських тепловиків отримав три нагороди на фестивалі в Італії


«Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» отримав 3 нагороди в індустріальній секції Міжнародного кінофестивалю в Трієсті

Про це йдеться на сторінці ДержКіно України. Як зазначається, документальна стрічка режисерки Надії Парфан отримала нагороди секції «Last Stop Trieste»: Film Center Serbia LST Award – 2500 євро, HBO EUROPE Award – 1000 євро та FLOW Post Production Award – грошовий приз на сервіси, необхідні для постпродукції фільму.

Творців фільму привітав присутній на копродукційному форумі When East Meets West Голова Держкіно Пилип Іллєнко: «Український фільм виборов три з чотирьох нагород цієї секції, і це неймовірний успіх для картини, яка тільки розпочинає своє фестивальне життя».

Нагадуємо, що індустріальна секція «Last Stop Trieste» Міжнародного кінофестивалю в Трієсті відбулася цьогоріч вп’яте, до участі в ній було відібрано п’ять фільмів з усього світу, які ще не мали міжнародної прем’єри.

Продюсер фільму Ilko Gladshtein розповів: «Ми знали, що наші комунальники не підведуть, та не очікували такого визнання нашого проекту і досі перебуваємо під враженням від цього джекпоту».

Проект фільму став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. Сума державної фінансової підтримки становить 1 млн 69 тис. грн., при загальній вартості виробництв 1 млн 169 тис. грн.