Фінінспектори виявили порушення в районній лікарні Калуської райради на 300 тисяч гривень


Під час ревізії комунального закладу «Районна лікарня Калуської районної ради» фахівці Держфінінспекції в Івано-Франківській області виявили порушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму майже 300 тис. гривень, повідомили у прес-службі Держфінінспекції в Івано-Франківській області.

Зокрема, через те, що бухгалтерська служба не дотримувалась законодавства щодо розрахунку єдиного соціального внеску, медичний заклад зайво переказав Пенсійному фонду України 234 тис. грн.

Окрім того, посадові особи лікарні за завищеною вартістю оплатили ремонтно-будівельні роботи, понаднормово списали медикаменти, продукти харчування та паливно-мастильні матеріали, оплатили комунальні послуги, які спожили орендарі. Зазначене призвело до незаконного витрачання бюджетних коштів.

За недотримання законодавства 11 посадових осіб медичного закладу притягнуто до адміністративної відповідальності, а також застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами на рахунках лікарні та зменшення бюджетних асигнувань.

Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.