Фірма "регіонала" та партнера кримінального "свободівця" Колковського ТОВ "Ніка" отримала підрядів на 20 мільйонів гривень


Департамент комунального господарства, транспорту і зв’язку Івано-Франківського міськвиконкому 8 жовтня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Інвестиційна будівельна компанія «Ніка» на додаткові роботи з капітального ремонту вулиці Т. Шевченка. Вартість робіт складає 5,96 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Закупівлю провели за неконкурентною процедурою «в одного учасника», пише НГ.

Замовник пояснив, що «Інвестиційна будівельна компанія «Ніка» стала переможцем тендеру на капітальний ремонт вул. Т. Шевченка у 2012 році. Наступного року виникла потреба у додаткових роботах у зв’язку з непередбачуваними обставинами, а саме: мешканці вулиці проводили численні мітинги щодо заборони вирубки дерев під час проведення робіт; «Івано-Франківськводоекотехпром» звернувся  з вимогою про необхідність заміни морально застарілих матеріалів і технологій на сучасніші при перевлаштуванні зовнішнього водопроводу; виявлено, що в проектно-кошторисній документації відсутні роботи з влаштування газопроводу.

Минулорічний підряд на ремонт вулиці Т.Шевченка в Івано-Франківську коштував 12,80 млн грн.

Компанію «Ніка» заснував Микола Пророчук, син директора національного природного парку «Гуцульщина», який балотувався у депутати Івано-Франківської міськради від Партії регіонів.

Микола Пророчук з Володимиром Колковським заснували ПМП фірма «Кіас».

Володимир Колковський є депутатом Івано-Франківської міської ради від ВО «Свобода».

У жовтні 2012 року після гучного затримання директора департаменту архітектури і містобудування Івано-Франківського міськвиконкому Олега Гаркота, проти депутата Володимира Колковського порушили кримінальну справу і оголосили в міжнародний розшук.

За даними місцевих ЗМІ, правоохоронці підозрювали, що Гаркот отримав хабар $30 тис за видачу довідки з містобудівного кадастру і довідки містобудівних умов та обмежень будівництва багатоповерхового будинку. Співучасником кримінальної справи також назвали депутата Івано-Франківської міської ради від ВО «Свобода», директора ПП «Скол» Володимира Колковського, який особисто вимагав хабар у керівника інвестиційної фірми «LKM», щоб передати його директору департаменту. Згодом Колковського затримали і помістили під варту. Навесні 2013 стало відомо, що він просить політичного притулку в Хорватії.

За даними ВДЗ, «Інвестиційна будівельна компанія «Ніка» отримала підрядів на суму 20,03 млн грн.