Фізкультура у заторі. 8 вправ для гарної постави у водіїв


Ваша спина точно не в захваті від тривалого сидіння. Особливо, коли вам доводиться проводити час за кермом у заторі.

Допоможемо вам провести цей час з користю. Пропонуємо кілька легких та корисних для постави вправ від Apple Creek Sports Medicine CenterPhysio DC та Ford.

Розслаблена шия

Але пам'ятайте: ці ізометричні тренування призначені для часу, коли ви стоїте (!) у заторі. Їх не варто робити під час руху автомобіля. Дбайте про свою безпеку!

Руки лежать на кермі, погляд прямо перед собою. Нахиліть голову так, наче хочете показати, яке у вас "друге підборіддя".

Піднімайте голову і злегка витягуйте її вперед, шия опирається на підголівник аж доки його не торкнеться маківка.

Тисніть маківкою на підголівник три секунди. Розслабтеся. Повторіть кілька разів.  

Пружні сідниці

Сядьте прямо та напружуйте ваші сідниці. Напружуйте та відпускайте. Повторіть вправу 50 разів та відпочиньте. Повторіть.

Це не зробить вас схожими на Бейонсе, але точно поліпшить кровообіг та може зробити сідниці трохи пружнішими.

Плаский живіт

Торкніться руками стелі автомобіля та втягуйте ваш пупок до хребта. Втягніть та утримуйте упродовж 15-ти секунд. Потім відпустіть.

Відпочиньте 5 секунд та повторіть вправу.

Ви не тільки тренуватимете внутрішні м'язи пресу, а ще й розімнете руки.

Зміцнілі плечі

Вправа 1. Покладіть руки на кермо на уявні 9-ту та 3-тю годину. Підніміть плечі. Руки мають бути прямі. Штовхайте кермо. Кожної секунди напружуйте та відпускайте їх.

Повторіть 20 разів. Не забудьте розслабити шию.

Вправа 2. Руки лежать на кермові. Погляд прямо. Уявіть собі, що у вас за спиною олівець і вам потрібно його втримати лопатками. 

Слідкуйте за тим, щоб не згинати ліктів та не напружувати шию. "Втримуйте олівець" нижньою частиною лопаток, наче відтягуючи їх трохи донизу.

Утримуйте позицію 10-15 секунд та розслабляйте м'язи. 

Здорові ноги

Вправа 1. Поставте ноги на підлогу разом (лише коли авто стоїть!). Стискайте та розслабляйте коліна. Повторіть 50 разів.

Вправа 2. (Лише коли авто стоїть!) Підніміть ногу та покрутіть стопою 5-10 разів за, а потім проти годинникової стрілки.

Коли вийдете з авто нахиліться та потягніться так, щоб грудьми торкнутися ніг. 

Підтягнуті руки

Увімкніть улюблену радіостанцію та знайдіть ритмічну мелодію. На кожний музичний акцент випрямляйте руки. По-черзі, імітуючи бокс.

Стисніть кожну руку у кулак та випрямляйте її по діагоналі. Тобто, якщо випрямляєте праву, то спрямовуйте її ліворуч, у напрямку водійського бокового скла.

Такі вправи корисні і для рук, і для серця.