Фольклорне мистецтво Гуцульщини приносить перемогу та визнання Верховинщині


Відповідно до наказу Міністерства культури і туризму України щорічно проводиться конкурс на премію ім. В.М. Гнатюка за збереження та охорону нематеріальної культурної спадщини». Колектив з Верховинського району, який представляв Івано-Франківщину, виборов перше місце та здобув грошову винагороду.

Народне мистецтво Івано-Франківської області представив народний аматорський сімейно-родинний танцювальний колектив Ілюків та Ванджураків села Віпче Верховинського району, керівник Заслужений працівник культури України Михайло Ванджурак. 

Дана премія заснована у 2005 році, присуджується щорічно  фольклористам, етнографам, фольклорним колективам, інструменталістам, танцюристам, які своєю діяльністю сприяють виявленню, збереженню та популяризації етнокультурної спадщини.  

Колектив з Верховинського району виборов перше місце і здобув грошову премію ім. В.М.Гнатюка в сумі 2.500 грн.  Даний колектив гідно представляє фольклорне, танцювальне  мистецтво  Верховинщини на обласних, Всеукраїнських та Міжнародних фестивалях, конкурсах.