Forbes вирахував, хто є найбагатшою людиною планети


Засновник американської компанії Amazon Джефф Безос, за версією журналу Forbes, залишився на першій позиції в рейтингу найбагатших людей планети.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Forbes.

За даними журналу, статки Джеффа Безоса зросли за рік на 19 мільярдів доларів і становлять 131 мільярд доларів.

У минулому році Безос став першим, хто очолив список мільярдерів Forbes з чистим капіталом завбільшки у 100 млрд доларів і більше. Хоча акції Amazon впали зі свого піку – 2 012 доларів за акцію в серпні, вони все ще коштують більше, ніж рік тому.

«Велике питання зараз полягає в тому, чи зможе він утримати своє величезне багатство після новин про своє майбутнє розлучення. 9 січня він оголосив у Твіттері, що він і його дружина Маккензі планують розлучитися після 25 років шлюбу», – відзначає журнал.

Нагадаємо, за підсумками 2018 року американська компанія Amazon наростила чистий прибуток у три рази – до 10,1 млрд доларів. У порівнянні з 2017 роком річний чистий прибуток збільшився більш ніж у три рази – тоді прибуток склав 3 млрд доларів.

На початку 2019 року Amazon вперше стала найдорожчою публічною компанією в світі - її ринкова капіталізація становить 797 мільярдів доларів.