Фотограф Аліса Бережна зробила серію фотографій, що агітують проти насильства на Майдані


Аліса Бережна, фотограф, яка проживає в Парижі, не змогла залишитись осторонь від подій що відбулися на Майдані, тому була зроблена ця серія фотографій. що агітує проти насильства.

Бережна – з Києва, але другий рік мешкає у французький столиці Парижі. Зазвичай вона робить фешн-зйомки. Але побачивши кадри відео жорстокого розгону мітингувальників на Майдані Незалежності, не могла залишитись байдужою. Тож вирішила створити фотосесію, якою закликає припинити насилля на акціях протесту.

"Я хотіла показати, що незважаючи на побої люди не бояться і будуть продовжувати мирно відстоювати свої позиції. Плюс, акцент на тому, що жорстокість не може виглядати привабливо. Тому роботи дуже реалістичні і часом відразливі", - прокоментувала сесію Бережна на своїй сторінці у Facebook.

Як розповіла фотограф ТСН.ua, за день її паризькі друзі і колеги допомогли зібрати моделей, які погодились взяти участь у фотопроекті. Всі моделі – європейського походження, і всі вони знали, яку ідею нестимуть фото.

"Зйомка була суперечлива для багатьох французів, і багато хто бачить у цьому політичний аспект. Але для них неприємний сам факт використання насильства. І ми зробили акцент саме на цьому. Сподіваюсь, моя ідея буде розтлумачена правильно", - пояснила фотограф.

За її словами, багато парижан знають про суботні події на Майдані і вони просто шоковані надзвичайною жорстокістю правоохоронців.

"Я чую, що вони підтримують українців. Адже французи з кожного приводу виходять на вулиці, тому для них це дуже зрозуміло і послідовно", - каже Бережна. 

Джерело відео: Громадське ТБ ​via YouTube