Франківчани вимагали у Правого сектору зняти маски та здати зброю. А "Хімік" погрожував побити журналістам камери


Сьогодні близько сто мешканців Івано-Франківська прийшли просити міського голову навести порядок. Зокрема, люди схвильовані, що озброєнні люди в масках, які представляються представниками Правого сектору чи Народної самооборони, залякують людей.

На сьогоднішній день люди бяться виходити з домівок, бояться за своїх дітей, за сім’ї. Ви, як міський голов,а повинні взяти на себе ініціативу, зустрітися з самообороною, з Правим сектором і врегулювати ситуацію в місті», - звернувся домера обласного центру депутат міськради Ігор Росипайло.

Так, у неділю, 2 лютого, під час сходу селян у селі Вовчинці, голова сільради викликав представників Правого сектору, які залякували людей і приставляли їм до скроні зброю, пише Галицький кореспондент.

Міський голова зазначив, що він теж проти ходіння у масках і наявності зброї у активістів. «Я повністю солідарний з вами, тому що все, що відбувається – це вже махновщина і це вже порушенням законодаства», - сказав мер.

Після того люди зустрілися з представниками Правого сектору  і Народної самооборони.

Першим до людей вийшов Михайло Бойчук, більш відомий в місті під прізвизьком Хімік. Перше, що він обіцяв зробити, це розбити камери журналістам, які його будуть знімати. Відтак вийшли керівники Правового сектору в області Василь Абрамів та Андрій Подільський. Вони переконували, що їхні представнки по місту не ходять і не лякають людей.

Як повідомив після переговорів народний депутат Роман Чернега, представники Правого сектору погодилися шукати конструктивні шляхи, щоб стабілізувати ситуацію в місті. Завтра, з цього приводу міський голова Івано-Франківська  обіцяв зібрати нараду.