Франківці вже почали красти квіти із термочаш


В Івано-Франківську невідомі почали красти квіти, які висаджені у термочашах на електроопорах.

Про це сьогодні, 12 червня на щотижневій оперативній нараді у міського голови повідомив голова ПрАТ «Зелене господарство» Ярослав Дарвай, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За його словами, з березня їхнім господарством було висаджено 33 тисячі кущів віоли та 420 кущів  туї, ялівця козацького, вейгела, бересклета, хости.

«На заміну весняним квітам висаджено 104 тисячі літніх квітів – петунія, сальвія, гацанія та інші», - розповідає Дарвай.

Також у 157 термочаш висадили 4тисячі сульфіній. Окрім того комунальники  замінили термочаші у центральній частин міста на нові.

«У нас є велика проблема, мешканці почали «позичати» квіти із термочаш. Деколи навіть разом із термочашами», - каже Дарвай.

Посадовець додає, що щодня приходиться досаджувати квіти. Найчастіше крадіжки трапляються на мості через залізницю та мості на Пасічну.

Водночас директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак зауважив, що цього року плануютьвисадити вдвічі більше дерев, аніж зрізали аварійних. На вулицях вже з'явилось 790 нових дерев та 2500 нових кущів. На всі дерева підрядник дає гарантію 1 рік.