Франківців кличуть на перегляд документального кіно про трудове рабство


У суботу, 8 грудня, в Громадському ресторані Urban Space 100 відбудеться показ фільму Бернадетт Туза-Ріттер «Жінка в полоні». Після перегляду, передбачене обговорення фільму з експертами.

Організатор - мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Вхід на стрічку - вільний.

"«Жінка в полоні» – це фільм про Маріш, 52-річну угорку, яка служить одній родині вже десятиліття, працюючи по 20 годин на день без оплати. Її гнобителі відібрали в неї документи, і їй не можна виходити з дому без дозволу".- розповідають організатори у мережі.

З нею поводяться як з твариною: годують недоїдками і не надають ліжка для сну. Маріш проводить дні зі страхом у серці, але мріє про те, щоб повернути собі своє життя. Присутність камери допомагає їй усвідомити, що вона – не одна. Вона починає проявляти довіру. Після двох років зйомок вона збирається з духом і розказує про свій план: «Я втечу». У фільмі простежений героїчний шлях Маріш назад до свободи.

Бернадетт Туза-Ріттер – угорська незалежна кінорежисерка і режисерка монтажу, що спеціалізується на авторських документальних і художніх фільмах. Вона вивчала режисерську справу і монтаж в Університеті театрального мистецтва і кіномистецтва в Будапешті. У 2013 році працювала режисеркою у проекті під назвою «Кінопотяг – російська зима», який здобув приз глядацьких симпатій на фестивалі документального кіно Vision du Réel. Вона є членкинею HSE та Угорської кіноакадемії.

Прем’єра її першого повнометражного документального фільму «Жінка в полоні» відбулася на МФДК в Амстердамі в основній конкурсній програмі. Після цього фільм був відібраний до програми конкурсу світової документалістики на кінофестивалі Sundance, ставши першим угорським повнометражним фільмом, який був включений до конкурсної програми цього фестивалю.

До теми: На вихідних у Франківську стартує мандрівний фестиваль Docudays UA​

Про права людини: Франківців запрошують на фестиваль документального кіно