Франківців кличуть на виставку білоруського художника "Між снігом і вогнем"


У персональній виставці білоруського художника Андрія Скітьова "Між снігом і вогнем" представлені роботи за останні кілька років творчої діяльності.

Особистість, суспільство і світ, перебуваючи між двома суміжними станами, виявляються в зоні неокресленості та невизначеності. Сюжети і почуття несуть відбиток тривожності й невпевненості. Звичайні люди й події, які супроводжують наше життя - це те, що в першу чергу хвилює автора в цьому проекті.

Людські почуття можна розглядати безкінечно, тому що вони й мають необмежену кількість відтінків. Скітьов відображає життя сучасників у максимальному психологічному забарвленні. Часто звичайні сцени з життя набувають загостреної й узагальненої форми, яка переводить повсякденність в підвішений стан і навпаки, відображені трагічні події зливаються з навколишнім середовищем, перетворюються майже в ландшафтну замальовку. Графічні аркуші схожі на старі фотографії, яким не вистачає кольорів, а композиція нагадує аматорський репортажний знімок або випадковий етюд. У мистецтві Скітьов не любить надуманості, поверховості і вторинності. Його мистецтво має бути, перш за все, щирим і відповідати тому простору та часу, в якому живеш.

Андрій Скітьов народився в 1968 році в місті Новосибірську. У 1986 році закінчив Республіканську школу-інтернат з музичного і образотворчого мистецтва імені І.А. Ахремчика. У 1994 році закінчив Білоруську академію мистецтва, кафедра монументально-декоративного мистецтва. Член Білоруської спілки художників з 2005 року.

Виставка відбудеться 4 жовтня о 16.00 у галереї "Арт на Мур".

Читайте нас в FacebookTelegramта InstagramТільки найважливіші новини!