Франківців кличуть підтримати команди на матчах "Кубку єдності"


Впродовж 4 – 7 липня в Івано-Франківську відбудеться міжнародний турнір з футболу «Кубок Єдності».

За словами голови Української Всесвітньої координаційної ради Михайла Ратушного, за кордоном кубки діаспори відбуваються вже сім років, а цього року його вирішили привезти до Івано-Франківська, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Співорганізатор Михайло Петруняк розповів, що участь у турнірі візьмуть вісім команд з Польщі, Іспанії, Румунії, США та інших.

"Це перший наш такий кубок. Оскільки відпустки здебільшого припадають на червень - липень ми вирішили проводити турнір саме зараз. Також у рамках турніру буде проведено бізнес-форум задля напрацювання зв’язків із підприємцями Прикарпаття, України та тих країн, які братимуть участь у Кубку Єдності-2019. Хоча інвестиційний клімат в Україні не зовсім дозволяє це робити", - зауважив Петруняк.

Турнір відбудеться на футбольних полях стадіонів «Рух», «Хет-Трик Арена» та стадіон у Крихівцях. За його словами, всі команди приїхали до Франківська за свої кошти. Загалом у складі делегації 200 осіб. У вісьмох командах братимуть участь українці із 15 країн.

Представник США Тарас Гуйда зауважив, що на матч-відкриття приїхала також дитяча команда з Чикаго та дитячий танцювальний колектив з цього ж міста.

"Я сам з Одеси і у Франківську тільки вдруге та зачарований цим містом. Деякі мої хлопці вперше приїхали до України і навіть не знають української", - додав організатор з Ізраїлю пан Євген.

Віцепрезидент команди ветеранів ФК "Прикарпаття" Олег Раденський наголосив, що футбол об'єднує всіх українців, де б вони не жили. Тож всіх франківців запрошують прийшли та повболівати за команди діаспори.