Франківців просять поділитись їжею для нужденних


Кожен охочий мешканець Івано-Франківська може зробити Великдень для нужденних трохи світлішим, поділившись із ними продуктами харчування, кількома годинами свого часу та власною увагою.

До благодійного проекту «Поділись» можуть долучитись і мешканці міста, й соціально відповідальні бізнеси, йдеться на сторінці The Food Sharing Project

Взяти участь в акції можна у кількох формах: як меценат, передавши продукти харчування для нужденних, або як волонтер, долучившись до фасування та роздачі зібраної їжі, продуктів, серед яких і святкова паска.

Збір продуктів харчування (бажано довготермінового зберігання) відбуватиметься за адресою вул. Молодіжна, 54 (громадський простір «Гармонія») за таким графіком:

- понеділок, середа, п'ятниця — 10:00-16:00
- неділя — 12.00-15.00

Фасування зібраних продуктів відбудеться 4 квітня по мірі надходження продуктів. Тут ініціатори акції сподіваються на допомогу волонтерів. Також є потреба перевезти паски з “Хлібокомбінату”.

Акція роздачі їжі й великодніх пасок буде 5 квітня, у четвер, о 10.00.

Довідково: «Поділись» — проект культурно-освітнього товариства інвалідів «Українська молодіжна група», започаткований у Франківську у березні 2017 року. Влітку 2017 він отримав ґрантову підтримку від громадського ресторану Urban Space 100.

У рамках проекту в Івано-Франківську зокрема з’явився спеціальний холодильник, де кожен, хто хоче і має змогу, може залишити їжу чи продукти для нужденних. Такі «соціальні холодильники» планують встановити у різних локаціях міста; вони матимуть відповідний логотип.

Контакти для охочих долучитись до акції:
066 0549097 Ганна, 097 2165324 Марія
тел. громадського простору «Гармонія» — 56-34-48
сторінка проекту у Facebook.