Франківців вчили, як втілили ідею у життя за рахунок Бюджету участі


Минулого тижня в MetaLab відбулися перші два заняття "Школи Бюджету участі". На зустрічах франківці дізналися, як можна втілити свої ідеї в життя за допомогою програми та отримали відповіді на всі свої запитання.

Програма "Бюджет участі" працює в місті з ініціативи міського голови Руслана Марцінківа вже 4 рік поспіль. Як розповіла координатор програми Христина Костирко, кількість осіб, які прийшли на заняття значно перевершила очікування. Адже за два дні їх відвідали 33 франківці, пише Бюджет участі.

«До мене часто приходять люди з однаковими питаннями. Тому ми вирішили провести таку колективну зустріч, щоб всі змогли запитати те, що їх цікавить і отримати відповіді. Найважливіше – люди всі різні і мають багато запитань - хочемо почути всіх й щоб вони почули один одного», – розповіла Христина Костирко.

Минулого тижня відбулися дві зустрічі для новачків – тих, хто лише знайомиться з програмою. А вже сьогодні відбудеться зустріч з досвідченими учасниками, «просунутими». Тобто тими хто вже має якісь ідеї та проекти. На ній детальніше обговоримо саму анкету та якщо група будуть до 10 осіб - попрацють з ними.

«Логіка нашої роботи така, що заходи в межах кожної з тематик є ідентичними за змістом, але для можливості вибору проводяться в різні дні і години. Все для зручності мешканців», -  підсумувала голова громадської організації «Івано-Франківський регіональний центр» Наталія Кобильчак.

Нагадаємо, цього тижня з понеділка до четверга можна ще потрапити на «Школу Бюджету участі». Для цього треба записатися онлайн на один із зручних днів та годин. Це можна зробити перейшовши за посиланням.