Франківців закликають здійснити повірку лічильника гарячої води


Міжопалювальний сезон наближається до свого завершення. Проте часу ще достатньо для того, щоб за вересень здійснити повірку лічильників гарячої води, встановлених у квартирах абонентів ДМП «ІФТКЕ» і в яких вже вийшов міжповірочний термін.

Про необхідність здійснення такої процедури ще по завершенні опалювального сезону 2018/2019 були рознесені повідомлення контролерами.

На підприємстві діє сертифікована лабораторія з повірки приладів обліку, де можна здійснити дану повірку. Начальник лабораторії Василь Кріпкий інформує, що станом на 01 вересня 2019 р. лабораторією проведено 76 повірок приладів. Відповідно до Закону України від 22.06.2017р. №2119-VIII «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» витрати з проведення періодичної повірки, обслуговування і ремонту квартирних засобів обліку, у тому числі їх демонтажу та монтажу після повірки, здійснюються за рахунок власників (споживачів) таких вузлів обліку.

На сьогодні вартість проведення робіт по підготовці до повірки та повірка квартирного засобу обліку гарячої води становить 57,35 грн. Контролери наголошують, що в разі невиконання повірки лічильників, нарахування за гарячу воду буде проводитися за нормами споживання, згідно Постанови Кабміну № 630 від 21.07.2005 р.

Абоненту слід звернутися за тел. (0342) 72-07-68 з 08.00 до 10.00 і домовитися з контролером про зручний час для зняття останніх показників лічильника контролером ДМП «ІФТКЕ». Лише після цього можна знімати пломбу і демонтувати його для проведення повірки.

Не варто відкладати здійснення цієї процедури на останні дні перед початком опалювального періоду, коли завантаженість робіт зростає врази. Це може призвести до затримки терміну виконання процедури повірки.