Франківців закликають зробити добру справу та долучитись до загальноміської толоки


У суботу, 13 квітня о 9 годині в Івано-Франківську стартує весняна толока.

У комунальному департаменті визначили 33 локації, де проводитимуть весняне прибирання. Попередньо планується, що у толоці візьмуть участь 1867 людей.

Як розповів Бліц-Інфо директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак, попередньо у Франківську відбулось вже близько 10 толок. Зокрема, в Опришівцях, на Кисілевської – Незалежності, двічі прибирали у Пасічній.

«Люди можуть долучатись до толоки вже на існуючих місцях, або ж вибрати свою. Для цього потрібно написати до нас листа з проханням допомогти  провести толоку. Ми забезпечимо людей пакетами для сміття, а після закінчення – трактором вивеземо сміття. Втім, наразі ніхто ще не зголосився», - пояснює головний комунальник міста.

За кожним комунальним підприємством та підрозділом міськвиконкому і ОДА закріпили конкретну ділянку міста, яку потрібно привести до ладу – це зелені зони, дамби та береги річок. Зокрема, територію між Молодіжним парком та Собором прибиратимуть 37 чоловік з апарату ОДА, біля німецького озера – управління інвестиційної політики, управління праці, відділ внутрішньої політики та департамент охорони здоров'я ОДА, вулицю Софіївка поруч Меморіального кладовища до ладу приводитимуть управління з питань НС, відділ програмного та комп’ютерного забезпечення та архівний відділ. Водночас посадять нові дерева у сквері Первоцвіт міський голова разом із заступниками, патронатною службою та секретаріатом міської ради.

Також прибиратимуть територію навколо дитячого майданчика «Фортеця» на вулиці Івана Павла ІІ, вулицю Гурика поруч міського озера, вулицю Чорновола від кільця до військової частини та вправо вздовж гаражів до автозаправки, вулицю Коновальця неподалік  аеропорту, схил від вулиці Хіміків, 6, дамби та русла річки Бистриця Надвірнянська зі сторони Угорників та Микитинців, вздовж вулиці Микитинецької та від моста до вулиці 24 Серпня.

Також причепурять зелені зони, дамби та русла Бистриці Солотвинської зі сторони мікрорайону Пасічна, вулиці Набережної та від моста до залізничного переїзду вздовж вулиці Надрічної.

Окрім того, декілька зелених зон закріпили за комунальним підприємствами. Свої толоки також проведуть депутати міськради.