Франківців запрошують на виставку живопису "Україна у променях західного сонця"


27 серпня о 16:00 у фортечній галереї "Бастіону" відбудеться виставки живопису Надії та Романа Федин "Україна у променях західного сонця".
Федина Роман народився на Львівщині в 1953 р. У 1985 р. закінчив "Львівський державний інститут прикладного та декоративного мистецтва".

Федина Надія народилась на Івано-Франківщині в 1961 р. В 1984 р. закінчила "Львівський державний інститут прикладного та декоративного мистецтва".

Тривалий час працювали над художньою керамікою. Були учасниками міжнародної виставки в м. Грац (Австрія). Останні роки перевагу віддали професійному малярству. Організували понад тридцять персональних виставок, приймали участь у восьми міжнародних та семи всеукраїнських виставках. Дипломанти ІХХ міжнародного Гуцульського фестивалю. Є членами Національної Спілки Художників України. Творчі роботи з кераміки та живопису знаходяться в багатьох приватних колекціях.

"Метою нашої творчості є пропаганда українського мистецтва, української культури, українських традицій. На даному етапі темою нашої творчості стали чарівність та етнос карпатського краю. Особливо нас захопило багатство колористичного світу Гуцульщини. На цій основі розроблялися жанри пейзажу, побуту. Найбільшу увагу ми приділили колористиці, енергетиці та динаміці гуцульських танців із серії «Фольк». Мовою оригінальної авторської подачі намагаємося донести всі ці почуття до глядача", - розповідає подружжя.