Франківців запрошують почути і побачити "Легенду святого Різдва"


Сьогодні, 10 січня заслужена артистка України Галина Баранкевич презертувала театралізовану музичну феєрію «Легенда Святого Різдва».

За словами Баранкевич, проект хоче адаптувати старовинні традиції Різдва Христового для сприйняття сучасною аудиторією, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Мене ще від літа питають, до ж ти цього року придумаєш для різдвяного концерту? Цього року мені хотілося, щоб було побільше посмішок, жартів, тому ми звернулися до вертепу. Але це буде не традиційний вертеп. Ми обрали найяскравіших негативних персонажів і зробили їх комічними. Так хочемо показати, що навіть негатив, якщо до нього ставитися з посмішкою, вам не зашкодить і його можна подолати. Сподіваюся глядач зробить для себе якісь висновки",- пояснює Галина Баранкевич.

Водночас директор драмтеатру Ростислав Держипільський зауважив, що популяризація колядок є вагомою цеглинкою в побудові нації, адже мова і культура є основними стовпами.

"Зараз діти вже перестали колядувати, тож Галина Баранкевич придумала таку чудову ідею для популяризації і осучаснення колядок. Хочу зауважити, що всі квитки вже розпродані, тож ми вирішили провести додатковий концерт о 15 годині, щоб всі бажаючі змогли потрапити",- каже Держипільський.

Тож 13 січня глядачів чекають колядки і щедрівки, "жива шопка", а родзинкою цьогорічного концерту будуть несподівані дуети відомих артистів.

"Велика хвала таким людям, які люблять колядувати і погодились виступити у концерті. Всі ми будемо великою командою колядників",- анонсувала Баранкевич.