Франківцям презентують відкриті конкурси на гранти та проекти ЄС


3-5 липня делегація представництва Європейського Союзу в Україні відвідає Івано-Франківськ та Калуш з офіційним візитом.

У рамках візиту відбудеться низка інформаційних заходів, а саме: брейн-ринг для молоді на тему Європейського Союзу, публічна презентація «Пріоритети ЄС в Україні, огляд програм і можливостей, а також інформаційних ресурсів Представництва ЄС», презентація відкритих конкурсів на гранти та проекти ЄС, тренінг для громадських організацій «Мова грантових заявок і тендерів: як зрозуміти донора?» та семінар для представників місцевого бізнесу «Як знайти бізнес-партнера в Європейському Союзі?».

Презентація відкритих конкурсів на гранти та проекти ЄС відбудеться 4 липня з 14:00 – 15:30 в Івано-Франківську на вулиці Вірменська, 1 (3-й поверх, Intellect HUB). Під час заходу буде представлено пріоритети допомоги, яку ЄС надає Україні, можливості співпраці, а також огляд програм Євросоюзу, зокрема інформаційних, освітніх, культурних та бізнес-проектів. Серед них Horizon 2020, Creative Europe, Culture Bridges, Erasmus+, Young European Ambassadors, EU Neighbours, EU Study Days, eTwinning Plus, COSME, EU4Business та ін. Також буде презентовано діяльність Інформаційного центру ЄС, який знаходиться в Івано-Франківську на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Реєстрація обов’язкова за посиланням.

Тренінг для громадських організацій «Мова грантових заявок і тендерів: як зрозуміти донора?» відбудеться 4 липня з 16:00 – 19:00 в Івано-Франківську на вулиці Вірменська, 1 (3-й поверх, Intellect HUB).

Тренінг орієнтований на неурядові організації, які розвивають свою діяльність і хочуть здобути навички у підготовці грантових заявок на конкурси і тендери ЄС, а також у комунікації з донорами. Захід буде також цікавий тим, кому дана тема корисна у контексті їхньої громадської діяльності. Серед винесених на розгляд тем: - термінологія грантових заявок і тендерів; - хто такі донори і принципи ефективної комунікації з ними; - види грантової допомоги; - як зрозуміти потреби донора та відобразити це у своїй заявці; - принципи складання бюджету проекту та ін. Учасників очікує розгляд реальних прикладів з грантових конкурсів ЄС та практичні завдання. 

Реєстрація обов’язкова за посиланням.

Семінар для представників місцевого бізнесу «Як знайти бізнес-партнера в Європейському Союзі?» пройде 5 липня з  15:00 – 18:00 години у Івано-Франківському Центрі розвитку місцевого самоврядування (вул. Галицька, 63А).

Під час семінару учасники розглянуть переваги глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі (ГВЗВТ); дізнаються про європейську програму підтримки малого та середнього бізнесу COSME (Competitiveness of Small and Medium Enterprises), програму Еразмус для молодих підприємців (Erasmus for Young Entrepreneurs), а також можливості Європейської Мережі Підприємств (Enterprise Europe Network) для пошуку бізнес-партнерів та інвесторів в Європі. Також буде презентована діяльність Івано-Франківського Центру підтримки бізнесу у знаходженні партнера та виходу на європейський ринок. 

Реєстрація обов’язкова за посиланням.

Участь для всіх учасників у заходах безкоштовна.

Візит представництва ЄС на Івано-Франківщину є частиною серії інформаційно-просвітницьких заходів, які представництво ЄС в Україні проводить по всій країні. Цим самим вони намагаються пояснити важливість реалізації угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширити європейські цінності та підвищити рівень обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.