Франківцям пропонують безкоштовну платформу для самонавчання IT


У понеділок, 9 вересня в Івано-Франківську презентували освітою платформу "Peer-to-peer" (рівний рівному).

PR-менеджерка з Кропивницького Ірина Іванова розповідає, що декілька років тому виникла ідея створити портал, де б можна було навчатися та перевіряти один одного. За її словами, тільки 6% тих, хто проходить онлайн курси, завершують їх успішно. Саме тому, було вирішено об’єднати онлайн і офлайн методи навчання в одну інноваційну систему — освітній портал.

"Спочатку його запустили у Кропивницькому, а сьогодні презентують і в Івано-Франківську. Він дозволить скористатися усіма перевагами peer-to-peer підходу та якісним освітнім вмістом", - розповідає Іванова.

Представник "Іншої освіти" Сергій Никоноров зауважує, що курс складається з 18 завдань. За цей час студенти напишіть понад 40 програм. Триватиме навчання чотири місяці.

Навчатися на платформі зможуть всі охочі, хто пройде нескладне вступне тестування і досяг 16-річного віку. Саме навчання є безкоштовним.

"Основна мета проєкту полягає в тому, щоб використовуючи онлайн-портал, підходу рівний рівному та навчальних матеріалів курсу Стенфордського університету з основ комп’ютерних наук (SCS 106A-106B) та сформувати спільноту, що самонавчається.
Поєднання онлайн та офлайн освітніх інструментів, а також підтримка менторів-волонтерів робить вивчення основ програмування на порталі більш ефективним ніж при практикуванні тільки онлайн формату
", - каже Никоноров.

Пізніше освітній портал буде використовуватись не тільки для отримання знань у сфері ІТ, але й для інших освітніх продуктів: курсів з дизайну, громадянських прав.

Початок першої хвилі навчання розпочнеться першого жовтня. Навчання проходитиме у супроводі наставників з ІТ-компаній.