Франківцям розповіли, як голосувати за проекти "Бюджету участі"


У середу, 2 травня, відбулася зустріч з авторами проектів програми "Бюджет участі". Голосування цього року триватиме з 1 травня до 20 червня (включно).

Особливих змін цього року не відбулося. Лише додалися ще кілька бібліотек та ЦНАПів. Як розповіла координатор програми "Бюджет участі" Христина Костирко, проголосувати можна двома способами - онлайн на сайті БУ або прийшовши у бібліотеку чи відділення ЦНАПу (з собою треба мати оригінал паспорту та ідентифікаційного коду). Список бібліотек та ЦНАПів, де можна віддати свій голос за один з проектів публікувався на сайті раніше.

Також начальник відділу програмного та комп'ютерного забезпечення Андрій Чайківський показав тим учасникам зустрічі, які вперше подали свої проекти, як голосувати онлайн та переконатися, що це набагато простіше, ніж піти з паспортом до ЦНАПу. Для цього треба лише мати картку одного з банків, які підключено до системи.

Міський голова Руслан Марцінків зазначив, що цьогоріч багато проектів подано з комунальної та освітньої сфери. 

"Це те, що людей найбільше турбує. Реформа освіти ставить нові завдання перед освітніми закладами. А комунальні питання - це те, що цікавить людей завжди- там все є проблеми. Це те, що потрібно людям. Я є прихильником того, що такі програми першочергово повинні задовільняти потреби людей", - зазначив міський голова.