Франківцям, які винесли бюлетені з дільниць, загрожує кримінальна відповідальність


62-річний і 33-річний мешканці Івано-Франківська 21 квітня, у день виборів Президента України, винесли з виборчої дільниці бюлетені. За це чоловікам оголошено про підозру і загрожує кримінальна відповідальність.

Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

«Перший випадок правоохоронці зафіксували на вул. Хоткевича о 11 год 52 хв. 33-річний франківець зайшов у приміщення виборчої дільниці, пройшов до кабіни для таємного голосування і не реалізовуючи своє право вибору вийшов з неї, а бюлетень заховав за пояс штанів, який прикрив курткою. Після цього чоловік опустив до виборчої скриньки замість бюлетеня листок паперу. Залишивши виборчу дільницю, був зупинений правоохоронцями», - йдеться у повідомленні.

Друге порушення сталося на вул. Галицька о 13 год 54 хв. 62-річний мешканець Івано-Франківська діяв аналогічно 33-річному порушнику, але бюлетень не ховав і листок паперу у скриньку не опускав. Чоловік вирішив залишити приміщення дільниці і був затриманий за такі дії.

Підозрювані – раніше не судимі, їм оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 158-1 («Викрадення чи приховування виборчого бюлетеня, - караються штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років») КК України.