Франківець через суд хоче скасувати постанову поліції на "колишнього" себе


Сьогодні, 24 червня в міському суді Івано-Франківська продовжився розгляд справи за позовом екс-заступника начальника "Міської аварійно-рятувальної служби" Олега Лемчика (Лемчака) до патрульної поліції про скасування справи про адміністративне правопорушення і закриття справи.

Справу веде суддя Домбровська. Нагадаємо, екс-посадовець хоче переконати суд, що постанову патрульні склали на Олега Лемчика, тоді як десять років не має права сідати за кермо Олег Лемчак, інформує кореспондентка Бліц-Інфо з залу суду.

Варто зауважити, що прізвище Олег Лемчак змінив на Лемчик після того, як суд на десять років позбавив його права керувати авто за нетверезе водіння і вилучив авто. Після зміни прізвища Олег Лемчик відмовився від ідентифікаційного коду і отримав нове водійське посвідчення.

Втім нещодавно поліцейські склали на нього протокол за ст. 126. ч.4 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка позбавлена цього права).

Як зауважив Лемчик він не мав посвідчення водія на той час, але оскільки він нічого не порушував, поліція не мала права вимагати це посвідчення.

"Вважаю, що працівники поліції повинні були ідентифікувати мою особу за паспортом, але не зробили цього, чим порушили закон. Права керувати авто була позбавлена інша особа — Лемчак Олег, а склали адмінпротокол на Лемчика Олега",- сказав Лемчик.

У свою чергу представник поліції представив на розгляд суду відеозапис моменту зупинки і складання протоколу.

Опісля суд заслухавши доводи сторін. За словами представника поліції, дії інспектора були повністю обгрунтовані, адже на час зупинки у Лемчика не було нового посвідчення.

"Особа звернулась про зміну прізвища і отримала нове посвідчення. Але незважаючи на це, рішення суду все одно стосується її. Наш позивач вчинив не тільки адміністративне правопорушення, але й кримінальне. Тож прошу суд звернутися до правоохоронних органів про злочин. Оскільки позивач відмовився від ідентифікаційного коду, Сервісний центр не бачив чи це Лемчак, чи Лемчик і видав посвідчення. Інша справа, що позивач свідомо порушив закон",- наголосив представник поліції.

Заслухавши сторони суддя вийшла до нарадчої кімнати. Повернувшись, суд прийняв рішення відмовити Лемчику у скасуванні постанови патрульних, аргументуючи це тим, що в суді було доведено те, що Лемчик та Лемчак одна людина.

Варто зауважити, що після скандалу, керівництво МАРСу вирішило відсторонити Олега Лемчика (Лемчака) від посади заступника директора. Його перевели в караул №3 аварійно-рятувального відділення як пожежника-рятувальника.