Франківець хоче судитися з режисером Сторожової застави за образу національної гідності


Відомий письменник родом з Івано-Франківська Юрій Винничук готовий вже подати до суду на режисера "Сторожової застави" за те, що ображає його національну гідність.

Про це Юрій Винничук написав на своїй сторінці у Facebook після перегляду фільму.

"Мене аж тіпає, коли бачу кадри зі "Сторожової застави" -- ці нєзатєйлівиє русскіє мужичкі з якимсь гавном на голові, кудлаті бороди, бєлабрисиє багатирі, опаски на волоссі, жахливий одяг, лапті -- наче живцем узяті з російських фільмів і фоток русскіх дєрєвєнь... І незмінне, непоборне чьомукання, щьокання і чьогокання", - обурюється письменник.

І це, за словами Винничука, при тому, що Святослав носив оселедця, вояки-русини стриглися під макітру, або теж мали оселедці. Одяг іноземними мандрівцями теж описаний детально.

"В таке дрантя, як бачимо в кадрі, вдягалася хіба якась бездомна голота, або... такі да -- кандовиє дєрєвєнскіє мужичкі. То коли ж ви русифіковані кіношні курви почнете залучати істориків до фільмування? А скажіть мені юристи: чи можу я подати до суду на режисера за те, що ображає мою національну гідність?", - запитує Юрій Винничук.