Франківець Михайло Підгайний подав до суду на міську Асоціацію учасників АТО – вимагає 400 000 грн


У понеділок, 2 липня, в Івано-Франківському міському суді зареєстрували позовну заяву – “про захист честі, гідності, ділової репутації, та відшкодування моральної шкоди”.

До суду звернувся 41-річний франківець, волонтер і доброволець ДУК “Правий сектор” Михайло Підгайний. Він вважає, що керівництво Івано-Франківської міської Асоціації учасників АТО поширює про нього недостовірну інформацію. Чоловік називає такі дії наклепом, пише “Репортер”.

У позовній заяві Михайло Підгайний вимагає визнати недостовірною інформацію, яку поширив голова Асоціації Василь Андріїв, зобов’язати спростувати наклепи та знищити весь матеріал,  спрямований проти нього.

Крім того, чоловік пише, що представники Асоціації своїми публікаціями ідентифікували його в інтернеті як бійця сил АТО (ООС) “перед ворожою стороною – сепаратистами та спецслужбами РФ”, чим наразили його на небезпеку.

Також у позові Михайло Підгайний називає міську Асоціацію учасників АТО “глибоко корупційною, злочинною та мафіозною структурою, створеною з першочерговою метою монополії та узурпації влади, втілення проектів для особистої наживи, заволодіння земельними ділянками…”

Він вимагає стягнути з Асоціації 350 тис грн моральної і 50 тис грн матеріальної шкоди, а також “доручити провести ретельну перевірку діяльності вищезгаданих осіб з Асоціації правоохоронним органам”.

Наприкінці позовної заяви Підгайний просить дозволити ЗМІ бути присутніми “на судових засіданнях та вести в залі судового засідання фото-, відео-, та звукозапис із застосуванням стаціонарної апаратури, а також транслювання судового засідання по радіо і телебаченню з метою подальшого висвітлення розгляду справи  у засобах масової інформації, зважаючи на резонанс та велику суспільну необхідність викриття діяльності Асоціації”.