Франківець разом з командою розробив чудо-прилад для харчової безпеки


Нещодавно український винахід для тестування якості продуктів випередив сотні інших проектів з усього світу та потрапив на Kickstart Accelerator до Швейцарії.

Це найбільша в Європі програма для стартапів. Понад 1500 проектів з 86 країн світу конкурували за те, щоби потрапити у програму цього акселератора. По food-вертикалі (проекти, пов'язані з продуктами харчування) участь на початку брали 300 проектів. Та врешті відібрано було лише 30. Аграрний стартап BIOsens – єдиний з України – опинився серед обраних, йдеться на сторінці Прикарпаттяобленерго.

У компанії вирішили реалізувати рішення, яке б дозволяло швидко перевіряти продукти на мікотоксини (речовини, що виробляються пліснявими грибками та містяться у 25% продуктах) навіть у польових умовах – тобто створити справжню мобільну лабораторію.

Користуватися приладом BIOsens дуже просто: достатньо нанести краплю рідини з продукту на тест-смужку, вставити у гаджет, та за деякий час побачити результат (вид токсину, норму та фактичне значення) у додатку. Основна конкурентна перевага рішення – швидкість та автономність. Експрес-аналіз займає усього 15 хвилин, а сам гаджет працює від звичайних батарейок.