Франківець у власній квартирі забив до смерті чоловіка


Тіло чоловіка виявлено у квартирі на одній із вулиць Івано-Франківська. Наразі тривають слідчі дії.

Подію правоохоронці зафіксували вчора, 30 жовтня. Встановили, що на тілі чоловіка є ознаки насильницької смерті: синці і садна на обличчі. Загиблий – громадянин 1956 року народження, уродженець Рогатинщини, який проживає в Івано-Франківську.

Правоохоронці з’ясували, що злочин вчинив франківець - громадянин 1971 року народження, у квартирі якого і виявлено тіло.

Відомо, що чоловіки не товаришували, а познайомилися напередодні злочину. Вони вирішили розпити алкогольні напої. Тому пішли додому того, чия квартира була найближче. Згодом не порозумілися і між ними виник конфлікт, який переріс у бійку. У ході нього власник помешкання наніс удари руками і ногами по тілу гостя, що спричинило смерть.

З місця події зловмисник втік, а знайомого залишив у квартирі, не викликавши ні «швидку», ні поліцію. Тіло знайшли сусіди, коли виникла пожежа у підсобному приміщенні багатоповерхівки: люди кликали на допомогу, побачили привідчинені двері до однієї із квартир, а там - чоловіка, який лежав на землі і не рухався.

За деякий час поліцейські розшукали і затримали зловмисника у порядку ст. 208 КПК України.

Судово-медична експертиза встановила, що смерть наступила внаслідок набряку та стиснення головного мозку, крововиливів під оболонку та в речовину головного мозку, перелому кісток лицевого черепа та закритої черепно-мозкової травми.

За цим фактом відомості відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або спричинило смерть потерпілого, - карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років).

Вирішується питання про оголошення підозри зловмиснику та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Поліцейські Івано-Франківщини просять не зловживати спиртними напоями і не вступати у конфлікт, а мирно вирішувати проблемні питання.